Ahannach geniet met volle teugen in Brighton

Almere 13 augustus 2017
Profvoetballer Soufyan Ahannach beleefde afgelopen week een droomtransfer: de aanvaller verlaat Jupiler League club Almere City FC en gaat spelen bij Brighton & Hove Albion, dat uitkomt in de Premier League.

De 21-jarige linksbuiten zag zijn nieuwe ploeg zaterdagavond thuis met 0-2 verliezen van titelkandidaat Manchester City. Ahannach genoot met volle teugen als toeschouwer: “Het is onbeschrijflijk. Zie je ineens vlak voor de wedstrijd in de catacomben spelers als David Silva, Kevin De Bruyne en Yaya Touré. Zie je even later Pep Guardiola aan komen lopen. Dat is toch wel iets aparts als je uit de Jupiler League komt”.

Ahannach verlaat Almere City FC met een goed gevoel. “Ik heb er vanaf de B1 gespeeld. De club was als een tweede huis voor mij. Ik heb me de afgelopen twee jaar goed ontwikkeld en was nu echt toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Ik had zelf ook verwacht eerst naar een eredivisieclub te gaan, maar vanuit de eredivisie was geen concrete interesse”.

De speler voelt geen druk bij Brighton. "De club heeft toekomstplannen met mij en legt mij geen druk op. Ik wil mij de komende periode verder gaan ontwikkelen en genieten van deze kans".
© omroep flevolandsitemap | disclaimer