Weerden niet met Oranje -19 in EK-finale

ALMERE • Do 17 augustus 2017 | 19:54 • Donderdag 17 augustus 2017 | 19:54
Voetbalster Asleigh Weerden is er met de oranjedames onder de 19 niet in geslaagd de EK-finale te halen. In de halve finale was Spanje met 3-2 te sterk. De Almeerse Weerden stond in de basis en speelde de hele wedstrijd. Het EK wordt in Noord-Ierland gehouden.

De Spaans dames maakten in de tweede helft de openingstreffer, maar een minuut later zorgde Victoria Pelova voor de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft kwam Spanje opnieuw op voorsprong. Met nog een kwartier te spelen leek een derde Spaanse treffer de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Joëlle Smits bracht vijf minuten voor tijd nog wel met de aansluitingstreffer de spanning terug in de wedstrijd. Oranje kon daarna niets meer uithalen.

Vorig jaar was de halve finale voor Oranje ook al het eindstadium. Ook toen versperde Spanje de weg naar de finale. Weerden was dit EK een keer trefzeker.