Hockeyer De Geus hard onderuit met Oranje

ALMERE • Ma 21 augustus 2017 | 21:32 • Maandag 21 augustus 2017 | 21:32
Almeerder Jonas de Geus en oud Almeerder Valentin Verga hebben met Oranje een pijnlijke nederlaag geleden op het EK Hockey in Amstelveen. Het Nederlands elftal verloor maandagavond de tweede wedstrijd van het toernooi met 0-5 van België.

De Geus, speler van hoofdklasser Almeerse Hockey Club, kende een lastige wedstrijd. Het Almeerse talent kreeg in het tweede kwart een tijdstraf van twee minuten vanwege het wegtikken van de bal na een vrije slag voor België. Oud Almeerder Valentin Verga speelde een nuttige wedstrijd, maar kon het verschil niet maken.

Woensdag speelt Oranje de laatste poulewedstrijd van het EK. Dan is Oostenrijk de tegenstander. Omdat de herenhockeyers het eerste duel tegen Spanje ruim wonnen met 7-1, hebben De Geus en Verga nog uitzicht op plaatsing voor de knock-out fase van het toernooi in eigen land.