City FC contracteert ADO-spits Van der Heijden

ALMERE • Do 31 augustus 2017 | 21:34 • Donderdag 31 augustus 2017 | 21:34
Almere City FC heeft zich op de laatste dag van de transferperiode versterkt met aanvaller Dennis van der Heijden. De 20-jarige spits komt over van eredivisieclub ADO Den Haag en tekent voor één seizoen in Almere met de optie voor nog een seizoen.

Van der Heijden stond bij ADO Den Haag nog onder contract tot medio 2019, maar over de transfersom doen beide clubs geen mededelingen.

Van der Heijden debuteerde vorig jaar voor ADO in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Hij kwam in de 77e minuut in het veld, toen Excelsior met 2-1 leidde. Met het eerste balcontact uit zijn loopbaan bracht Van der Heijden de gelijkmaker op zijn naam. Een paar minuten later maakte hij ook het winnende doelpunt. Vorig seizoen was Van der Heijden verhuurd aan Volendam.

Bij Almere City FC is Dennis vrijdag nog niet inzetbaar tegen Fortuna Sittard. Daarvoor is de deal met ADO Den Hen Haag donderdag te laat rondgekomen.

Eerder deze week legde Almere City FC ook al aanvaller Ezra Walian vast. Hij is afkomstig van Jong Ajax en tekent voor 2 seizoenen.