SV Urk knokt zich naar punt tegen NSC Nijkerk

URK • Za 2 september 2017 | 17:04 • Zaterdag 2 september 2017 | 17:04
SV Urk is het seizoen in de hoofdklasse B met een gelijkspel begonnen. Op sportpark De Vormt kwam tegenstander NSC Nijkerk op een 0-2 voorsprong maar de Urkers slaagden er onder de nieuwe trainer Richard Karrenbelt toch in om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Eindstand was 2-2.

Urk begon prima aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier twee kansen op een doelpunt. Jelle de Boer en Maarten Dijkhuizen slaagden er echter niet in om te scoren. Uit de eerste de beste counter scoorde NSC wel via Nico van de Brom. Tien minuten later was het bij de tweede Nijkerkse kans weer raak via Yannick Cornelisz. Die tweede treffer bracht Urk uit het evenwicht en daarna creëerde het nauwelijks nog een kans.

Met het inbrengen van de van vakantie teruggekeerde Hessel Snoek probeerde Urk het tij te keren in de tweede helft. Het overwicht bleef maar doelpunten bleven uit. Tot zo'n twintig minuten voor tijd, Hessel Snoek de aansluitingstreffer maakte. Vanaf dat moment was de omsingeling van NSC helemaal een feit. Aanvoerder Jan van Slooten zorgde vlak voor tijd alsnog voor de verdiende 2-2. In blessuretijd belandde de bal nog bij NSC op de lat maar een zege zat er niet meer in voor Urk.