Vlaar treft Deen in eerste ronde Dutch Open

ALMERE • Di 10 oktober 2017 | 11:23 • Dinsdag 10 oktober 2017 | 11:23
Badmintonner Alex Vlaar uit Almere treft woensdag in de eerste ronde van het Yonex Dutch Open de Deen Mikkel Enghøj. Beide heren ontlopen elkaar qua ranking niet veel. De Deen staat op de 251e plaats van de wereldranglijst, Vlaar op plek 259.

Vlaar had bij het internationale toernooi in de Topsporthal in Almere eigenlijk moeten beginnen in het kwalificatietoernooi. Daarvoor was hij als tweede geplaatst. Doordat een aantal spelers is afgevallen, kon Vlaar zonder kwalificatie meteen beginnen in het hoofdtoernooi. De Almeerder komt met zijn nieuwe mixpartner Iris Tabeling ook uit in het mix dubbeltoernooi. Daarin treffen zij in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi het Belgische koppel Freek Golinski en Lise Jaques.

Vlaar heeft dankzij zijn Bulgaarse moeder naast de Nederlandse ook de Bulgaarse nationaliteit. Hij komt uit voor Bulgarije omdat hij dan meer kans heeft zich te plaatsen voor grote internationale evenementen zoals de Olympische Spelen, het EK en het WK.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel