Aanvoerders dragen komend weekeinde regenboogband

ALMERE • Do 12 oktober 2017 | 16:31 • Donderdag 12 oktober 2017 | 16:31
De aanvoerders van alle clubs uit het betaalde voetbal dragen komend speelweekeinde een regenboogband. Ze steunen daarmee de campagne om diversiteit in de sport te promoten. "Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie", zegt voorzitter Danny Hesp van spelersvakbond VVCS.

Het initiatief hiervoor is genomen door de Centrale Spelersraad (CSR) en de John Blankenstein Foundation, die zich inzet voor acceptatie van alle geaardheden in de sport.

Niet alleen de aanvoerders in de eredivisie, de Jupiler League en de vrouwencompetitie gaan komend weekeinde met een regenboogband spelen, maar ook die in de hoofdklassen van het hockey. De banden zijn eveneens uitgedeeld bij clubs uit de hoogste klassen van het amateurvoetbal.

Jupiler League club Almere City FC steunt de actie: “Iedereen moet gewoon zijn favoriete sport met plezier kunnen uitoefenen en dat willen we hiermee benadrukken”, aldus persvoorlichter Jordy Haak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel