Jong Almere City FC te sterk voor Volendam

ALMERE • Za 14 oktober 2017 | 16:27 • Zaterdag 14 oktober 2017 | 16:27
Jong Almere City FC blijft het onder leiding van de nieuwe trainer Ivar van Dinteren opvallend goed doen in de Derde Divisie. De ploeg was zaterdag in het uitduel tegen Jong Volendam met 3-1 de bovenliggende partij. Bij de rust keken de Almeerders nog tegen een 1-0 achterstand aan.

Volendam kreeg al vroeg in de wedstrijd een flinke tegenslag te verwerken. Stan Veerman haalde in de 18e minuut de doorgebroken Almeerse aanvaller Khalid Tadmine onderuit en moest met een rode kaart vertrekken. Verrassend genoeg kwam Volendam vier minuten later nog wel op voorsprong door een treffer van Enzo Stroo.

Na de pauze zetten de elf Almeerders orde op zaken tegen de tien Volendammers. Met treffers in de 58e (strafschop) en de 81e minuut van Adriaan Kruisheer werd de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. In de extra tijd bepaalde Khalid Tadmine de eindstand op 3-1 voor Jong Almere City FC.

Omdat koploper Spakenburg het uitduel tegen Scheveningen (1-0) wist te winnen blijft die ploeg koploper van de Derde Divisie. Jong Almere City FC staat op de tweede plaats.