City FC speelt 1-1 gelijk tegen Cambuur

ALMERE • Vr 20 oktober 2017 | 17:06 • Vrijdag 20 oktober 2017 | 17:06
Almere City FC heeft vrijdagavond thuis gelijkgespeeld tegen SC Cambuur. In het Yanmar stadion werd het uiteindelijk 1-1. Bij rust was het nog 0-0.

Nadat Cambuur een aantal keren heel dichtbij de openingsgoal was geweest, kwam Almere City FC in de 86e minuut verrassend op voorsprong door Dennis van der Heijden. De invaller reageerde attent nadat Cambuur goalie Cummins een vrije trap niet kon klemmen.

De vreugde was echter van korte duur voor de Almeerders want nauwelijks 1 minuut later scoorde Daan Boerlage met een afstandsschot de gelijkmaker namens de gasten.

Zowel Almere City FC als Cambuur hebben nu 10 punten uit gespeelde 10 wedstrijden in de Jupiler League. Komende donderdag spelen de Almeerders in het toernooi om de KNVB beker thuis tegen AZ.

Wedstrijdverloop:

93. Einde wedstrijd: 1-1

92. OEI Vaarnold raakt de paal namens Almere City FC

90. Schot van Van der Heijden gekeerd door Cummins.

87. Goal Cambuur: De vreugde is van korte duur voor de Almeerders: Boerlage maakt 1 minuut na de openinsgtreffer de gelijkmaker met een fraai afstandsschot.

86. GOAL Almere City FC. Vrije trap van Mac-Intosch losgelaten door Cummins en Van der Heijden schiet vervolgens de bal binnen: 1-0

84. Robertha komt bij Cambuur in de ploeg voor Mannes.

76. Van der Heijden komt bij City in de ploeg voor Ezra Wallian.

75. Valpoort kopt over namens de thuisploeg

72. Weer een enorme kans voor Cambuur na een aanval over links: Daniels werkt de bal echter naast. Weer komt Almere goed weg.

67. Invaller Daniels schiet hard naast namens Cambuur na een corner.

62. Kans voor Almere City FC na een aanval over rechts: Salasiwa schiet de afvallende bal hoog over.

60. Kevin Brands bij City FC naar de kant voor Jeffrey Rijsdijk.

58. Doelman Chiel Kramer houdt Almere City weer op de been met een geweldige safe op de inzet van invaller Van Kippersluis

57. Van Kippersluis komt bij Cambuur binnen de lijnen voor Narsingh.

53. Vrije trap Cambuur: kopbal van Martijn Barto gaat over de Almeerse goal.

53. Kees van Buuren krijgt geel na een overtreding op Houtkoop.

50. Alvin Daniels komt bij Cambuur in de ploeg voor Kallon.

46. We zijn weer begonnen in Almere. Gelukkig is het gestopt met regenen.

45. Rust 0-0: beste kansen in de 1e helft waren voor de gasten met megakansen voor Houtkoop en Kallon. City kon de eerste helft geen opening vinden tegen een compact spelend Cambuur.

33. Opnieuw een grote kans voor Cambuur: Issa Kallon faalt oog in oog met doelman Kramer.

32. Gele kaart voor Cambuur speler Peersman na een overtreding op Kees van Buuren.

27. Vrije trap Cambuur: kopbal van Steenvoorden gaat vervolgens ruim over.

22. Afstandsschot van Gaston Salasiwa eenvoudige prooi voor Cummings.

10. Arsenio Valpoort schiet namens City FC vanaf linkerpunt strafschopgebied rechtstreeks in de handschoenen van Cambuur goalie Cummins

8. Megakans voor Cambuur om op voorsprong te komen: Xander Houtkoop schiet de bal voor een leeg doel hopeloos over.

7. Eerste kansje voor Almere City FC: Valpoort werkt de bal over na een voorzet van Kees van Buuren.