Jong City FC wint ruim van Spijkenisse en pakt koppositie

ALMERE • Za 21 oktober 2017 | 15:16 • Zaterdag 21 oktober 2017 | 15:16
Jong Almere City FC heeft zaterdag in de Derde Divisie de koppositie overgenomen van Spakenburg. De ploeg van trainer Ivar van Dinteren won op eigen veld eenvoudig met 8-1 van hekkensluiter Spijkenisse. Koploper Spakenburg verspeelde dure punten door in Heemskerk met 1-0 onderuit te gaan tegen laagvlieger Odin'59. City staat nu met twee punten voorsprong op Spakenburg bovenaan in de Derde Divisie A.

De Almeerders begonnen voortvarend aan het thuisduel. Khalid Tadmine zette zijn ploeg in de zevende minuut al op een 1-0 voorsprong. In de 16e minuut was het al weer raak. Kenneth Aninkora was deze keer trefzeker. Vier minuten later was het opnieuw Tadmine die de doelman van Spijkenisse passeerde. In de 33e minuut tekende Sherjill Mac-Donald voor de vierde Almeerse treffer. Het vijfde doelpunt werd gescoord door Tarik Evre terwijl Aninkora er vlak voor rust 6-0 van maakte.

Na de pauze redde Axel Dongen namens Spijkenisse de spreekwoordelijke eer voor de gasten. Kort daarna zette Silvester van der Water City op een 7-1 voorsprong. Met zijn tweede treffer van de middag bepaalde Van der Water de eindstand vlak voor tijd op 8-1.