City FC in extra tijd langs Jong AZ

ALMERE • Vr 3 november 2017 | 22:54 • Vrijdag 3 november 2017 | 22:54
De profvoetballers van Almere City FC zijn de 2e periode in de Jupiler League begonnen met een zwaarbevochten 3-2 overwinning op Jong AZ. De zege kwam pas in de extra tijd tot stand na een benutte strafschop van invaller Dennis van der Heijden.

In de eerste helft kwam de thuisploeg na 8 minuten op voorsprong door een benutte penalty van Gaston Salasiwa, die hij zelf had veroorzaakt. Binnen een kwartier kwam Jong AZ op gelijke hoogte door Wijndal, die de bal kon binnenwerken na een corner. Deze 1-1 bleek ook de ruststand in het Yanmar stadion.

In de tweede helft kwam de thuisploeg 20 minuten voor tijd opnieuw op voorsprong: Ezra Walian kon een inzet van Javier Vet van dichtbij intikken: 2-1. De voorsprong werd echter weer knullig weggeven: Fred Friday mocht na zeer zwak verdedigen aan Almeerse kant in de 79e minuut de 2-2 binnenwerken voor Jong AZ.

Na kansen over en weer leek de wedstrijd uiteindelijk teleurstellend in een 2-2 gelijkspel te gaan eindigen, maar invaller Faris Hammouti veroorzaakte in de 4e minuut van de extra tijd een strafschop voor de thuisploeg. Invaller Dennis van der Heijden benutte vervolgens het buitenkansje en schoot Almere City naar de 3e overwinning van het seizoen.

Door de zege stijgen de Almeerders naar de 14e plek van de ranglijst. Volgende week is er vanwege interlandvoetbal geen programma in de Jupiler League.

Wedstrijdverloop:

93. GOAL 3-2: Faris Hammouti (net een paar minuten in het veld) gaat naar de grond en krijgt een strafschop. Van der Heijden schiet vervolgens City vanaf 11 meter alsnog naar de overwinning

90. De kans voor Jong AZ op de 2-3 nadat doelman Kramer de bal slecht verwerkt, met kunst en vliegwerk blijft het 2-2

87. Kans voor Mirani op de 3-1 na kopbal Van der Heijden

86. Inzet van Almere City spits Dennis van der Heijden van de lijn gehaald

79. GOAL: Fred Friday profiteert van gestuntel in de Almeerse defensie: 2-2

77. Fraaie aanval City FC: Valpoort geeft voor maar invaller Van der Heijden (net in de ploeg gekomen voor doelpuntenmaker Walian) werkt de bal net over

72. Valpoort denkt de 3-1 te maken, maar hij staat buitenspel.

70. GOAL: Walian scoort op aangeven van Javier Vet (na 2 maanden van blessureleed weer in de basis) de 2-1. Hij kan de bal van dichtbij intikken.

68. Grote kans voor AZ spits Fred Friday, maar hij stuit op doelman Kramer

66. Keeper Olij van Jong AZ is uit zijn goal, maar de voorzet van Walian gaat voorlangs

58. City FC raakt de lat na een prachtige uithaal van Ahannach

51. Schot Owusu door Olij tot corner verwerkt

49. Grote kans Jong AZ na slordig balverlies van Silvester van der Water. Bel Hassani wordt op het laatste moment de voet dwars gezet door Kees van Buuren

rust : 1-1

43. Kopbal van Walian op aangeven van Owusu verdwijnt naast de goal van de Alkmaarders.

34. Silvester van der Water (voor het eerst een basisplaats dit seizoen) werkt de afvallende bal na een corner net naaast de goal van Jong AZ.

17. Fraai schot Ahannach uit de bovenhoek geranseld door Nick Olij

14. GOAL: Wijndal mag na een corner ongehinderd de 1-1 binnenwerken

10. Ilias Bel Hassani knalt de bal net over de goal van City

8. GOAL Salasiwa na combinatie met Walian het starfschopgebied in en veroorzaakt een penalty. Hij benut het buitenkansje vervolgens zelf: 1-0

6. Balverlies Jong AZ, maar Silvester van der Water kan net niet profiteren namens de thuisploeg

5. Bel Hassani met een fraai geplaatst schot maar zijn inzet gaat net naast namens Jong AZ