SV Urk boekt tweede zege op rij

URK • Za 4 november 2017 | 16:21 • Zaterdag 4 november 2017 | 16:21
De voetballers van SV Urk hebben zaterdag de tweede zege van het seizoen geboekt. Na de thuiswinst op Sparta Nijkerk (1-0) was de ploeg ditmaal de sterkste op bezoek bij Eemdijk in Bunschoten-Spakenburg (2-3).

De Urkers begonnen prima aan de wedstrijd. Na ongeveer een kwartier spelen zette Hessel Snoek de ploeg van trainer Richard Karrenbelt op een 0-1 voorsprong. Lange tijd bleven de bezoekers simpel op de been, pas vlak voor rust was Eemdijk een keer dichtbij de gelijkmaker. Urk-keeper Cornelis Koffeman redde bekwaam in die situatie.

Na rust stond Urk meer onder druk, maar de thuisploeg kon een aantal prima mogelijkheden niet verzilveren. Daardoor was het Jelle de Boer die het duel na 73 minuten leek te beslissen met de 0-2. Leek, want Evert Brouwers bracht de spanning met een raak geschoten vrije trap weer terug. Het bleef daarna spannend, want Maikel de Harder schoot ook nog de 2-2 binnen. Toch was het Hessel Snoek die Urk naar de zege schoot in blessuretijd.