Almeerse onderuit tegen SCHC

ALMERE • Zo 12 november 2017 | 14:49 • Zondag 12 november 2017 | 14:49
De Almeerse Hockey Club heeft de belangrijke wedstrijd tegen SCHC verloren. In Bilthoven werd het 3-2. De Almeerse stond voor aanvang van het duel één na laatste in de hoofdklasse, SCHC stond er twee plaatsen boven. Een duel dus in de kelder van de hoofdklasse.

De Stichtsche Cricket en Hockey Club zette in het eerste kwart veel druk op de ploeg van Pasha Gademan. Het lukte Almere om het op 0-0 te houden. In het tweede kwart kwam Almere tegen de verhouding in op voorsprong. In de rebound van een strafcorner scoorde Erwin Kruisbrink de 0-1. SCHC kreeg nog een paar corners, maar kwam niet tot scoren in de eerste helft (ruststand 0-1). In de tweede helft scoorde Almere opnieuw uit een nastoot van een strafcorner. Opnieuw was Erwin Kruisbrink trefzeker (0-2).

Bram Weers van SCHC zorgde twaalf minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer (1-2). Zeven minuten voor het eindsignaal was het weer Weers die scoorde en de stand gelijk trok (2-2). In de laatste minuut viel de beslissing van de wedstrijd. SCHC scoorde uit een strafcorner de 3-2, dat was ook de eindstand. Thomas Vis was de doelpuntenmaker.