Desiree wint met team tweede kwalificatiewedstrijd WK

ALMERE • Za 25 november 2017 | 9:23 • Zaterdag 25 november 2017 | 9:23
Voetbalster Desiree van Lunteren uit Almere heeft met het Nederlandse vrouwenelftal ook de tweede wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het WK van 2019 gewonnen. Na de 1-0 winst op Noorwegen eind oktober won de ploeg vrijdag met 5-0 van Slowakije.

Al na zeven minuten kopte Stefanie van der Gragt in het vrijwel lege stadion raak. Nadat Slowakije een strafschop was onthouden scoorde Sherida Spitse via een vrije trap. Op slag van rust maakte spits Vivianne Miedema er ook nog 3-0 van.

Direct na rust scoorde Miedema opnieuw en in blessuretijd kopte Van der Gragt nogmaals raak. Door de ruime zege is Nederland koploper in groep drie. Dinsdag speelt de ploeg het derde kwalificatieduel tegen Ierland, dat tweede staat in de poule.