Almere City FC speelt gelijk tegen FC Volendam

VOLENDAM • Vr 1 december 2017 | 15:26 • Vrijdag 1 december 2017 | 15:26
In Volendam kwam de Almere City FC niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam. De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd maar kon het tempo niet vasthouden. De eerste helft ging het spel over en weer en waren er weinig kansen en lag het baltempo laag.

De ploeg van Jack de Gier controleerde de wedstrijd maar kwam maar zelden in scoringspositie. Na de rust was het spel niet veel beter maar werd er wel gescoord door Almere City FC. Arsenio Valpoort trof in de 56e minuut doel voor de ploeg uit Almere.

In de 67e minuut kreeg Henny Schilder van FC Volendam rood omdat hij Dennis van der Heijden net buiten de 16 meter neer haalde. De daaropvolgende vrije trap van Gaston Salasiwa kwam in handen van de keeper. Met tien man kwam Volendam uiteindelijk toch nog op gelijke hoogte. Rodney Antwi maakte de 1-1 voor FC Volendam.

Trainer Jack de Gier was na de wedstrijd boos op zijn ploeg. "We hebben bijna de hele wedstrijd gecontroleerd en dan geven we het alsnog weg. Echt jammer."

Tweede helft:
Wissel bij Almere City FC: Dennis van der Heijden voor Ezra Walian.
Wissel van FC Volendam: Ali Ulusoy voor Ties Evers.
50e) Shot op doel van Arsenio Valpoort.
51e) enorme kans van FC Volendam, Enzo Stroo schiet net voorlangs doel.
52e) geel voor Kees van Buuren van Almere, vrije trap Volendam, Joey Veerman schiet net over.
56e) GOAL  Arsenio Valpoort na voorzet uit corner.
59e) schot op doel van Kevin Visser van FC Volendam, in de handen van keeper Kramer.
61e) bal vlak voor doel langs bij Almere City FC van Rodney Antwi.
64e) Wissel Almere City FC: Delvechio Blackson voor Kees van Buuren.
65e) wissel FC Volendam: Teije ten Den voor Enzo Stroo.
67e) Henny Schilder van FC Volendam haalt Dennis van der Heijden  net buiten de 16 meter neer en krijgt rood. Vrije trap: Gaston Salasiwa schiet in handen keeper.
73e) vrije trap Volendam, GOAL Rodney Antwi scoort.
78e) schot op doel van Anass Ahannach van Almere City FC.
80e) wissel Almere City FC: Sherjill Mac-Donald voor Silvester van der Water.
85e) wissel FC Volendam: Luis Pedro voor Rodney Antwi.