City FC boekt belangrijke zege op De Graafschap

ALMERE • Vr 8 december 2017 | 19:48 • Vrijdag 8 december 2017 | 19:48
Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen De Graafschap gewonnen. Onder winterse omstandigheden was de ploeg van Jack de Gier met 2-1 te sterk voor de Superboeren. Door de zege stijgen de Almeerders naar de 2e plek in de strijd om de tweede periode met slecht 1 punt achterstand op koploper Fortuna Sittard.

De Graafschap kwam in de sneeuw na 13 minuten op voorsprong na een fraaie kopbal van Anthony van den Hurk. Silvester van der Water tekende na 20 minuten spelen voor de gelijkmaker: hij profiteerde van een te korte terugspeelbal van Turuarima. Vervolgens kregen de Almeerders een aantal opgelegde kansen om op een voorsprong te komen, maar bij rust was het 1-1.

In de tweede helft kwam City na 4 minuten op voorsprong door spits Dennis van der Heijden, die eindelijk weer een keer een basisplaats kreeg van coach De Gier. Vervolgens kregen beide ploegen goede kansen, maar wisten de Almeerders de wedstrijd uiteindelijk over de streep te trekken: 2-1.

Voor de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de vorige week op 64-jarige leeftijd overleden veiligheidscoördinator André Kenbeek van Almere City FC..