Flevo Boys niet verder met trainer Inne Schotanus

Emmeloord 29 december 2017
Het bestuur van Flevo Boys uit Emmeloord heeft besloten om de samenwerking met hoofdtrainer Inne Schotanus na afloop van dit seizoen niet te verlengen. Teammanager Rick van den Bos zegt dat de club nu al plannen maakt voor het nieuwe seizoen en dat Schotanus niet in die plannen past. "De club wil op voetbaltechnisch en tactisch vlak vernieuwen", aldus Van den Bos, die verder niet wilde ingaan op het vertrek. 

Vorig seizoen werd het contract van Schotanus juist verlengd. Op dat moment stond Flevo Boys op de 15e plek in de Hoofdklasse B. Uiteindelijk degradeerde de club ook uit de hoofdklasse. "Het verschil met vorig seizoen is dat wij dit seizoen een sterkere selectie hebben in een lagere klasse", aldus Van den Bos. "Resultaattechnisch gaat het dit seizoen prima, maar we hebben verder vooruit gekeken."

'Je weet dat dit kan gebeuren'
Schotanus accepteert de beslissing van het bestuur om zijn contract niet te verlengen. "Je weet dat dit een fase is da het bestuur dit soort keuzes moet maken. Dit is uiteindelijk hun beslissing, en daar leg ik mij bij neer." 

Inne Schotanus werd in 2016 aangesteld als opvolger van Wiljan Mossing Holsteyn. De Fries kwam destijds over van tweedeklasser VV Zeerobben. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer