FC Almere komt ijzersterk uit voetbalcrisis

Almere 13 januari 2018
Training bij FC Almere
Trainer Sandor Augustijn
Het gaat weer goed met het 1e team van FC Almere. De ploeg had dit jaar een onrustige voorbereiding en start van het seizoen. De club moest tot twee maal toe naar de KNVB om van trainer Maurice Ligeon af te komen. 

Volgens het bestuur drukte het salaris van Ligeon te zwaar op de begroting van FC Almere. Gesprekken over het verlagen van zijn salaris liepen op niets uit. FC Almere zette in april vorig jaar de trainer op non-actief, maar de arbitragecommissie van de KNVB stelde medio juli dat de club onvoldoende gronden had om de trainer te ontslaan. Ondertussen had de club wel trainer Jimmy Simons aangenomen, met een aanzienlijk lager salaris. 

De spelers van het eerste elftal van de tweedeklasser besloten daarop uit de selectie te stappen. Ze waren boos dat het ontslag van Maurice Ligeon werd teruggedraaid en waren de onrust die was ontstaan zat. Tot overmaat van ramp stapte ook nog, de net aangestelde opvolger, Jimmy Simons op.

Nadat de KNVB de club in het gelijk stelde werd Ligeon alsnog ontslagen en werd assistent Sandor Augustijn als nieuwe trainer aangesteld. En met succes want zijn team staat op dit moment bovenaan.  

Ook in de ploeg is iedereen blij dat er weer rust is op de club. Volgens speler Nick Stots is het goed dat de problemen achter de rug zijn. Wat hem betreft heeft het allemaal te lang geduurd. "We zijn nu weer goed bezig en de sfeer is prima". 

FC Almere speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen Batavia '90 en won de wedstrijd uiteindelijk met 8-1. De eerste wedstrijd na de winterstop is uit tegen Roda '46 op 27 januari.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer