Grootste kartbeurs van Nederland op vliegveld

LELYSTAD • Zo 14 januari 2018 | 12:34 • Zondag 14 januari 2018 | 12:34
Karts, motoren, banden, kleding en racesimulators stonden dit weekend centraal op Lelystad Airport. Daar is de grootste kartbeurs van Nederland gehouden. Twee hallen stonden vol met van alles voor de racefan of de beginnend coureur. Het is de vijfde keer dat Kartcentrum Lelystad het evenement houdt.

Volgens de organisatie is karten 'hot' en dat komt door Formule 1-coureur Max Verstappen. Naast veel nieuwkomers kwamen ook vaste bezoekers op de beurs af. 

Nieuwste snufjes en klassieke modellen
Op de stands waren de nieuwste technieken en snufjes op het gebied de kartsport te zien. Een ondernemer heeft bijvoorbeeld een automatische kartlift gebouwd. "Zo kunnen de hele jonge coureurs hun eigen kart optillen en vervoeren", aldus de maker.

Ook was er een hoekje ingericht met klassieke karts. Daar was de trotse eigenaar te vinden van de allereerste Nederlandse kart, Henk Deken. Zijn vader was de baas van de Amsterdamsche Trailer en Aanhangwagen Fabriek. Die bouwde de kart in 1958.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel