City FC wil ongeslagen thuisstatus behouden tegen NEC

ALMERE • Do 18 januari 2018 | 18:21 • Donderdag 18 januari 2018 | 18:21
De profvoetballers van Almere City FC spelen vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen NEC, de nummer 2 van de Jupiler League. De Nijmegenaren gingen afgelopen maandag nog onderuit bij FC Oss en verzuimden zodoende de koppositie te pakken in de Jupiler League.

NEC wilde De Gier
Voor Almere City FC trainer Jack de Gier is het een bijzondere wedstrijd omdat NEC hem diverse malen heeft benaderd om trainer te worden. Afgelopen zomer was hij topkandidaat voor het hoofdcoachschap in Nijmegen en rond de kerstdagen probeerde de club andermaal De Gier los te weken. De Almeerse clubleiding hield De Gier echter aan zijn contract en NEC koos vervolgens voor Pepijn Lijnders.

Sven Braken
Aanvaller Sven Braken stapte afgelopen zomer op het allerlaatste moment over van Almere City FC naar NEC. Een overgang die zeer gevoelig lag bij de fans van Almere City FC. Trainer de Gier verwacht overigens niet dat Braken in de basis zal starten bij NEC vrijdagavond.

Silvester van der Water
Almere City FC begon vorige week prima aan het nieuwe jaar door de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch met 1-3 te winnen. De Almeerders stegen door de overwinning in Brabant naar de zesde plaats van de ranglijst. Grote man in die wedstrijd was de jonge rechtsbuiten Silvester van der Water die in korte tijd is uitgegroeid tot een basiswaarde bij City FC. Van der Water heeft een aflopend contract in Almere en volgens de aanvaller zijn diverse clubs in hem geinteresseerd.





 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel