City FC verslaat NEC na spektakelstuk: 3-2

ALMERE • Vr 19 januari 2018 | 18:51 • Vrijdag 19 januari 2018 | 18:51
Almere City FC heeft vrijdagavond de eerste thuiszege van 2018 geboekt. In het Yanmar stadion won de ploeg van Jack de Gier verrassend met 3-2 van NEC, de nummer 2 van de Jupiler League.

Bij rust leidde de thuisploeg al met 2-0 dankzij goals van Jerge Hoefdraad en Anass Ahannach, die met een schitterende boogbal zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte.

In de tweede helft kwam NEC 10 minuten na rust via oud Almere City spits Sven Braken terug in de wedstrijd. Hij wist na een rush doelman Kramer te verrassen in de korte hoek. Direct na die aansluitingstreffer bracht Silvester van der Water op aangeven van Javier Vet de 3-1 op het scorebord. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Sven Braken, die met een fraaie boogbal de spanning terugbracht in de wedstrijd: 3-2.

In de slotfase drong NEC aan, maar Almere City FC trok de wedstrijd over de streep. In de extra tijd kreeg NEC invaller Ole ter Haar nog een rode kaart. De Almeerders blijven, omdat ook de directe concurrenten wonnen, zesde in de Jupiler League.