Windsurfer Badloe hoopt op medaille tijdens WK

LELYSTAD • Ma 22 januari 2018 | 17:44 • Maandag 22 januari 2018 | 17:44
Windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad hoopt dit seizoen een medaille te winnen tijdens het WK. Voor Badloe begint dinsdag het surfseizoen met World Cup-wedstrijden in het Amerikaanse Miami. Ook Lilian de Geus uit Almere is daar actief.

De eerste wedstrijden in de Verenigde Staten worden door Badloe gezien als graadmeter om te zien hoe hij uit de winterperiode is gekomen, die in het teken stond van herstel en rust. Badloe werkte onder meer een trainingsstage af in het Spaanse Alicante. De Lelystedeling traint vaak samen met Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe. Zij behoren, net als De Geus, tot de kernploeg van het Watersportverbond. 

De World Cup wedstrijden zijn een aanloop naar het WK in augustus in het Deense Aarhus. Badloe wil daar pieken en een medaille winnen in de prestigieuze RS:X-klasse. Vorig seizoen eindigde de Lelystedeling als dertiende tijdens de eindronde. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel