City FC lijdt thuisnederlaag tegen FC Dordrecht

ALMERE • Vr 2 februari 2018 | 17:16 • Vrijdag 2 februari 2018 | 17:16
Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht verloren. De ploeg van Gerard de Nooijer was in Almere met 1-2 te sterk voor de Almeerders. Bij rust was het nog 1-1 in het Yanmar stadion. Het was de eerste thuisnederlaag van het seizoen voor de Almeerders.

FC Dordrecht kreeg halverwege de eerste helft een penalty, nadat Kees van Buuren Denis Mahmudov had gehaakt in het zestien meter gebied. Jafar Arias benutte vervolgens de buitenkans vanaf de elf meter. Tien minuten voor rust kwam Almere City FC op gelijke hoogte toen Silvester van der Water bij de tweede paal een voorzet van Tom Overtoom mocht binnenwerken. Het was pas de eerste tegentreffer voor FC Dordrecht in 2018.

In de tweede helft kreeg Almere City FC via met name Arsenio Valpoort goede kansen om op voorsprong te komen, maar FC Dordrecht doelman Janssen lag in de weg. Twintig minuten voor tijd scoorde Calcan de uiteindelijk winnende treffer voor de gasten.

Door de eerste thuisnederlaag van het seizoen zakken de Almeerders naar de zevende plaats van de Jupiler League. Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen FC Oss.