Marathonschaatsers staan op scherp vanwege de vorst

LELYSTAD • Ma 5 februari 2018 | 13:27 • Maandag 5 februari 2018 | 13:27
Het gaat maandagnacht en de komende dagen vriezen en dat betekent dat de marathonschaatsers in onze provincie op scherp staan. Voor de meesten is een seizoen pas geslaagd als er tenminste één wedstrijd in Nederland op natuurijs kan worden gereden. 

Liefst in eigen land
Ook marathonschaatser Leo Kluifhooft uit Lelystad, die meedoet aan de Mastercompetitie, is er helemaal klaar voor. Ruim een week geleden schaatste de 54-jarige sportman nog de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Ondanks dat dit een schitterende ervaring was wil Kluifhooft toch het liefst een mooie wedstrijd op natuurijs in eigen land.  

Schaatssport vergrijst
"Het wordt ook weer tijd. Het is belangrijk dat veel kinderen op jonge leeftijd lekker gaan schaatsen. Zoiets neem je je hele leven mee. Op dit moment is de schaatssport toch een beetje aan het vergrijzen." 

Op de vraag waar Kluifhooft naartoe gaat als het genoeg gevroren heeft. "Naar natuurgebied Harderbroek achter de Knardijk net buiten Zeewolde. Dat is een prachtig gebied en snel bevroren." 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel