Almere City verliest van MVV

ALMERE • Vr 23 februari 2018 | 13:17 • Vrijdag 23 februari 2018 | 13:17
Almere City FC heeft wederom niet kunnen winnen in Maastricht. De Limburgers waren met 3-0 veruit de bovenliggende partij.

Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Toch leek MVV in de negende minuut op voorsprong te komen door een intikkertje van Atilla Yildirim, maar aangever Joeri Schroijen stond buitenspel. Pas in de 41e minuut kon Almere City FC voor het eerst echt gevaarlijk worden. Gaston Salasiwa schoot de bal net over het doel van Michael Verrips.

Tien seconden voor het rustsignaal kwam MVV toch op voorsprong. Jonathan Okita soleerde richting het strafschopgebied van Almere en gaf de bal af aan Pieter Nys, die de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied laag in de hoek schoot.

In de tweede helft moest Almere terrein zien te winnen, maar Yildirim kon de bal wederom binnen tikken. Ook deze keer stond de aangever, in dit geval Okita, buitenspel en kwam de ploeg van trainer Jack de Gier met de schrik vrij. In de 55e minuut liet Almere weer van zich horen. Een afstandsschot van Calvin Mac Intosh ging net over het doel van Michael Verrips.

In de 61e minuut verdubbelde MVV de score. Okita kopte de bal via de paal achter doelman Chiel Kramer. Een kwartier later wisten de Limburgers wederom te scoren. In eerste instantie werd de inzet van Nys knap gekeerd door Kramer, maar de rebound kon makkelijk door Yildirim worden binnen gekopt. 3-0.

Vlak voor tijd leek er nog een eretreffer te komen voor Almere, maar Silvester van der Water stifte de bal tegen de paal. Door de nederlaag van Almere City FC zakt de ploeg van De Gier naar de 8e plaats op de ranglijst.

Wedstrijdverloop

90. De wedstrijd is voorbij. Almere City heeft nog altijd niet weten te winnen in Maastricht. Eindstand: 3-0.

85. Pech voor Silvester van der Water die de bal tegen de paal schiet.

81. Wissel: Valpoort wordt vervangen door Sherjill Mac-Donald.

79. Het wordt onvriendelijker in De Geusselt. Arsenio Valpoort en Nwakali krijgen een gele kaart omdat ze een opstoot veroorzaken.

75. Goal: Wederom is het MVV dat scoort. In eerste instantie keerde Kramer de kans van Nys, maar de rebound werd door Yildirim binnen gekopt.

70. Almere City FC heeft het zwaar tegen MVV, dat wederom kansen krijgt. Schroijen schiet, maar Kramer tikt de bal met de vingertoppen over het doel.

62. Goal: MVV weet de score te verdubbelen. Jonathan Okita kopt de bal via de paal achte Chiel Kramer. 2-0.

55. Almere City is voor de tweede keer deze wedstrijd gevaarlijk. Mac Intosh schiet de bal van afstand net over.

54. Wederom is MVV gevaarlijk, maar Okita staat buitenspel.

46. De bal rolt weer. De tweede helft van MVV - Almere City FC is begonnen. Jack de Gier wisselt aanvoerder Kees van Buuren voor Dennis van der Heijden. Calvin Mac Intosh neemt de aanvoerdersband over.

45. Almere City gaat met een 1-0 achterstand de rust in.

45. GOAL: Op slag van rust schiet Pieter Nys, MVV op voorsprong.

41. Een serieuze kans voor Almere City! Gaston Salasiwa schiet de bal net over.

33. Schroijen krijgt de kans om MVV op voorsprong te zetten, maar kopt de bal in de handen van Chiel Kramer.

28. Het spel golft op en neer, maar MVV krijgt iets meer mogelijkheden. Jonathan Okita schiet de bal over.

9. Doelpunt van Atilla Yildirim wordt afgekeurd omdat aangever Joeri Schroijen buitenspel stond. Nog altijd 0-0 in Maastricht.

6. Eerste kans van de wedstrijd is voor MVV. Kelechi Nwakali schiet van 20 meter net naast.