Atleet Sedoc een jaar geschorst

Almere 24 juni 2011
Gergory Sedoc in training

Atleet Gregory Sedoc uit Almere is voor een jaar geschorst door de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak wegens overtreding van het dopingreglement. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie (KNAU) vrijdag bekendgemaakt. Sedoc heeft fouten gemaakt bij het opgeven van zijn verblijfplaats, waardoor hij twee dopingcontroles misliep. De hordeloper mag tot 22 juni 2012 niet deelnemen aan wedstrijden.

Sedoc zou door de schorsing ook de Olympische Spelen komend jaar in Londen mislopen. Sporters die langer dan zes maanden uitgesloten worden, mogen namelijk volgens de huidige regelgeving van het internationaal olympisch comité niet op de eerstvolgende Olympische Spelen starten.

De Almeerder heeft nog één kans. Het internationaal sporttribunaal buigt zich in september over een zaak die het Amerikaans olympisch comité in gang heeft gezet tegen de regel van het IOC. De Amerikanen zijn van mening dat een atleet niet twee keer voor hetzelfde vergrijp kan worden gestraft. Mocht het internationaal sporttribunaal de Amerikanen gelijk geven, kan dit ook een redding voor Sedoc zijn.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer