Almere City FC verliest van MVV

ALMERE • Vr 5 augustus 2011 | 22:25 • Vrijdag 5 augustus 2011 | 22:25

Almere City FC heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Jupiler League verloren. In Maastricht was MVV met 3-2 te sterk voor de formatie van trainer Dick de Boer.

In de eerste helft werd Almere City compleet weggespeeld en leidde de thuisploeg bij rust al met 3-0 dankzij twee goals van Malcolm Esajas en Lance Voorjans. Nadat City middenvelder Jerson Ribeiro in het begin van de 2e helft rood kreeg, knokten de Almeerders zich met 10 man knap terug tot 3-2 dankzij goals van Mikhail Rosheuvel en Cees Toet.

In de extra tijd claimde Almere City nog een penalty nadat Rihairo Meulens naar de grond was getrokken in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Higler weigerde de bal op de stip te leggen. Volgende week speelt Almere City FC thuis tegen SC Veendam.