advertentie 
 
 


     
   
     
 

PVV

 
 
     
   
     
 

PvdA

 
 
     
   
     
 

VVD

 
 


     
   
     
 

D66

 
 
     
   
     
 

GroenLinks

 
 
     
   
     
 

Leefbaar Almere

 
 


     
   
     
 

SP

 
 
     
   
     
 

CDA

 
 
     
   
     
 

ChristenUnie

 
 


     
   
     
 

Almere Liberaal

 
 
     
   
     
 

Almere Partij/OPA

 
 
     
   
     
 

KOP Almere

 
 


     
  geen video beschikbaar  
     
 

Blanco Lijst

 
 
     
  geen video beschikbaar  
     
 

Partij van de Dialoog

 
 
     
   
     
 

Groen Liberaal

 
 


Tweets van de lijsttrekkers uit Almere
Almere 22 maart 2014
D66 Almere neemt als grootste partij na de PVV de leiding in het proces om te komen tot een nieuw college van burgemeester en wethouders in de stad. D66 gaat de eerste gesprekken voeren nadat de nieuwe gemeenteraad komende donderdag is geïnstalleerd. D66-lijsttrekker René Peeters wil de verklaringen die de fractievoorzitters afleggen tijdens de installatie meenemen in de gesprekken die hij gaat voeren. De PVV gaf de formatieopdracht zaterdag terug. Volgens PVV-voorman Toon van Dijk gaat het hem niet lukken een meerderheidscollege te vormen, omdat de VVD niet met de PVV wil onderhandelen. Eerder sloten D66, PvdA en Leefbaar Almere de PVV al uit als coalitiepartner.
Almere 22 maart 2014
De PVV in Almere verkeert in crisis. Het is onduidelijk wie er nog deel uitmaakt van de PVV-fractie in de gemeenteraad. Fractievoorzitter Toon van Dijk laat in een persverklaring weten dat de fractie raadslid Chris Jansen uit de fractie heeft gezet. Die zegt juist dat hij het enige overgebleven PVV-raadslid in Almere is. De onduidelijkheid begon vrijdagavond toen de Almeerse PVV-fractie afstand nam van de uitspraak van Geert Wilders over Marokkanen. Chris Jansen, de nummer 2 op de kandidatenlijst, bleef als enige achter Wilders staan en liet weten dat de andere acht PVV'ers de fractie verlaten. Die acht PVV'ers kwamen zaterdagochtend opnieuw bijeen. Fractievoorzitter Toon van Dijk verklaarde na afloop dat Chris Jansen ook voor die vergadering was uitgenodigd maar daar geen gehoor aan had gegeven. De uitlatingen die Jansen in de media heeft gedaan stroken volgens Toon van Dijk niet met wat er vrijdagavond in het fractieberaad is afgesproken. En daarom wordt Jansen uit de fractie gezet. Na het uitgaan van de verklaring van vrijdagavond is er volgens Toon van Dijk geen contact meer met Geert Wilders geweest.
Almere 21 maart 2014
Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere vindt dat PVV voorman Geert Wilders discrimineert. Op de verkiezingsavond vroeg Wilders in Den Haag aan zijn achterban of men meer of minder Marokkanen wilde. Daarop scandeerden de PVV' ers herhaaldelijk; "minder minder minder". Wilders beloofde daarop dit te gaan regelen. Volgens Jorritsma zet Geert Wilders daarmee burgers tegen elkaar op en dat kan niet. Jorritsma stelt dat zij burgemeester is van alle Almeerders en dat Wilders over een grens is gegaan. Volgens de burgemeester hebben rond de 100 Almeerders zich gemeld bij meldpunt Anti Discriminatie Bureau om aangifte tegen Wilders te doen.
  meer nieuws
 
advertentie
volg ons op facebook
© omroep flevolandsitemap | disclaimer