advertentie 
 
 


     
   
     
 

CDA

 
 
     
   
     
 

VVD

 
 
     
   
     
 

Leefbaar Dronten

 
 


     
   
     
 

PvdA

 
 
     
   
     
 

ChristenUnie

 
 
     
   
     
 

GroenLinks

 
 


     
   
     
 

D66

 
 
     
   
     
 

OPA-Dronten

 
 
     
   
     
 

SP

 
 


     
   
     
 

Groep Hop

 
 
     
   
     
 

 
 
     
   
     
 

 
 


Tweets van de lijsttrekkers uit Dronten
Flevoland 23 maart 2014
Ruim een kwart van de Flevolanders is ontevreden met de uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat blijkt uit onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel. Flevoland scoort daarmee hoger dan de andere provincies. Uit die enquête blijkt ook dat 20 procent van de Flevolanders pas in het stemhokje een keuze heeft gemaakt, veruit het hoogste percentage in Nederland. Acht op de tien ondervraagden in Flevoland vindt stemmen een belangrijk recht, terwijl in de rest van Nederland negen op de tien mensen dat belangrijk vindt.
Dronten 21 maart 2014
Het CDA in Dronten heeft oud-wethouder Erik Langeweg en Dirk Minne Vis, oud-directeur van de Kamer van Koophandel Flevoland, aangewezen als informateurs. Zij gaan vanaf dit weekend gesprekken voeren met alle partijen die in de nieuwe gemeenteraad van Dronten zijn gekozen. Die informatieronde gaat naar verwachting een week duren. Het centraal stembureau van de gemeente Dronten heeft vrijdagochtend de definitieve uitslag van de verkiezingen vastgesteld. Opvallend is dat VVD-fractievoorzitter Bernd Rosing niet terugkeert in de gemeenteraad. De nummer 2 op de kandidatenlijst werd ingehaald door kandidaten op de lijst die voldoende voorkeurstemmen kregen. Bij het CDA komt de nummer 9 op de lijst, Koene Tietema uit Swifterbant, met voorkeurstemmen in de achtkoppige fractie. Ook de nummer 13 bij het CDA, Ramazan Yazir, heeft genoeg voorkeurstemmen gehaald. Bij Leefbaar Dronten komt Paul Kemps met voorkeurstemmen in de raad en bij D66 Yvonne Schwagermann.
Flevoland 20 maart 2014
De lokale partijen in Flevoland hebben bij de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren gezamenlijk niet meer zetels behaald dan vier jaar geleden. Dat is opvallend omdat landelijk de aanhang fors toenam. In onze provincie gaat bijna een kwart van de in totaal 166 zetels naar plaatselijke partijen. In de gemeenten zijn geen grote verschuivingen te zien. Alleen in Almere groeide het zetelaantal doordat Leefbaar Almere en de Almere Partij een zetel wonnen en Almere Liberaal een zetel verloor. Urk is de enige gemeente met minder lokale zetels, omdat Hart voor Urk zakte van 4 naar 3. Van vier politici die zich in de afgelopen raadsperiode afsplitsten, keren er twee terug, De officiële uitslag van de verkiezingen wordt morgenochtend om tien uur bekendgemaakt.
  meer nieuws
 
advertentie
volg ons op facebook
© omroep flevolandsitemap | disclaimer