advertentie
Forum
De eerste uitslag...
19-3-2014
De verkiezingsavond is begonnen. En uiteraard is het Forum die met eerste uitslag komt. ....
 
Ontwikkeling Zeewolde zit op slot
18-3-2014
De ontwikkeling van Zeewolde heeft de afgelopen vier jaar op slot gezeten. Dat vinden het CDA en de VVD. De partijen stellen dat het huidige college van Leefbaar Zeewolde, ChristenUnie en PvdA/GroenLinks te weinig heeft gedaan om de groei van het dorp aan de gang te houden. In deze Forum een discussie tussen Egge Jan de Jonge (CDA), Jan Klop (PvdA/GroenLinks) en Wim van Es (VVD).
 
Almere moet aan de bak
17-3-2014
Almere moet aan de bak! Daarover zijn de politieke partijen het wel eens. Maar hoe realiseer je dat? Hoe zorg je als gemeente voor meer banen, daarover verschillen de meningen. SP, GroenLinks en de VVD kruisen de degens.
 
Wat drijft de Lelystadse lokalen?
14-3-2014
In Lelystad doen maar liefst tien lokale partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Daaronder een aantal nieuwe partijen. Waarom doen zij mee? Wat is er volgens hen mis met de huidige politiek in Lelystad, dat zij willen proberen om hierin met een nieuwe partij verandering te brengen? Een discussie met nieuwkomers Peter Schouten (Partij voor Lelystad), Paul Goveia (Zuivere Politiek Lelystad) en oudkomer Wouter Zweers (Leefbaar Lelystad).
 
'Time for change' op Urk
13-3-2014
Op Urk is bijna alles en iedereen christelijk. Maar langzaamaan lijkt de invloed van het geloof op de politiek af te nemen. Is dat nou wat ze in de campagne bedoelen met 'time voor change'?
 
Blowen en betalen in NOP
12-3-2014
Al jaren hanteert de Noordoostpolder de nuloptie als het gaat om coffeeshops, maar als het gaat om verhoging van de belastingen lijkt de nul alles behalve een optie. Maar daar kan na de verkiezingen wel eens verandering in komen. Een debat onder leiding van Marjan van Ens..
 
Moet Dronten nog groeien?
11-3-2014
Moet Dronten nog groeien en hoe dan? Daarover denken de partijen heel verschillend. De een wil vasthouden aan een omvangrijk actieplan voor de bouw, de ander trekt de noodzaak om te bouwen in twijfel of wil zelfs een streep halen door nieuwbouwplannen. In deze Forum een discussie tussen Hans Engelvaart (CDA), Paul Vermast (GroenLinks) en Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten).
 
Wat moet Zeewolde met de opgepotte miljoenen?
10-3-2014
Zeewolde heeft de afgelopen jaren flink gespaard. In de algemene reserves en voorzieningen zit ruim 82 miljoen euro. Daarmee is de Zeewolde de hamster van Flevoland. Een aantal partijen vindt dat er te veel is opgepot en dat de inwoners te veel belasting hebben betaald. In Forum een discussie met Gerrit van der Meer (D66), Winnie Prins (Leefbaar Zeewolde) ne Gerben Dijksterhuis (ChristenUnie).
 
Is Dronten klaar voor de zorg?
7-3-2014
Er is in de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen geen enkele partij die niet bezorgd is over de zorg. Hebben de gemeenten de jeugdzorg, de langdurige zorg en hulp aan bijstandsgerechtigden en mensen met een beperking wel goed geregeld, als zij daarvoor vanaf januari verantwoordelijk worden? In deze Forum gaat het vooral over hoe Dronten de langdurige zorg aan ouderen gaat regelen. Gasten: Irene Korting (VVD), Jan den Boer (SP) en Rhianna Gralike (OPA Dronten).
 
Hoofdpijn door de horeca
6-3-2014
Je herkent het misschien wel: zo'n lichte hoofdpijn na een cafébezoek, maar voor de Urker politiek is de horeca al een hoofdpijndossier voordat er ook maar één glas is gedronken. Marjan van Ens legt de vinger op de zere plek.
 
Inwoners NOP staan voor lastige keuze
5-3-2014
We staan allemaal wel eens voor lastige keuzes in ons leven, maar de inwoners van de Noordoostpolder krijgen het pas echt moeilijk de komende tijd. Zij moeten kiezen uit verkiezingsprogramma's die in veel opzichten best veel op elkaar lijken. Maar, er zijn ook verschillen!
 
Waar haalt Lelystad banen vandaan?
4-3-2014
Lelystad heeft de hoogste werkloosheid van Flevoland. Maar als zich een kans voordoet om banen te scheppen met bedrijventerrein Flevokust, zegt de gemeenteraad 'nee'. Waar willen de partijen na de verkiezingen dan de broodnodige banen vandaan halen? Over de economie, Flevokust en het stadshart een debat met Jop Fackeldey (PvdA), Jeantiënne van der Hoek (Leefbaar Lelystad) en Luc Baaten (Inwonerspartij Lelystad).
 
Wie wil nog met wie in Almere?
3-3-2014
Is er na de gemeenteraadsverkiezingen in Almere nog wel een een nieuw college van burgemeester en wethouders te formeren? Eenvoudig lijkt dat niet, want steeds meer partijen sluiten elkaar tijdens de campagne al uit.
 
forum - Te mooi om waar te zijn...
10-2-2014
Sommige dingen klinken bijna te mooi om waar te zijn: ook in verkiezings- programma's. Of is het wèl mogelijk om bijvoorbeeld alle lokale belastingen af te schaffen of een lokale munt in te voeren? In Forum een analyse van een onafhankelijk financieel adviseur.
 
Kan Biddinghuizen groei vliegveld tegenhouden?
3-2-2014
Het signaal van de afgelopen weken was duidelijk: Biddinghuizen is tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. Maar hebben Biddinghuizen en Dronten nog wel iets in de melk te brokkelen? Daarover een discussie met Paul Vermast (fractievoorzitter GroenLinks) en Jan Klopman ( burgerraadslid en kandidaat raadslid van het CDA). 
 
Teun Nijdam 'talk of the town'
27-1-2014
Teun Nijdam is al een tijdje 'the talk of the town' in politiek Noordoostpolder, maar vanavond zit hij zelf op de praatstoel in Forum. Over zijn teleurstelling, zijn boosheid en overstap van de PvdA naar de PvvP. 
 
Lelystadse kiezer krijgt het voor de kiezen
27-1-2014
Maar liefst 17 partijen doen er mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Lelystad. Naast de grote gevestigde partijen zijn er ook hoop afsplitsingen en nieuwkomers. Democratie ten top of wordt dit juist een flop? 
 
Is raadswerk nog een roeping?
13-1-2014
Partijen hebben steeds meer moeite om kandidaten te vinden voor de gemeenteraad, bleek uit onderzoek van Nieuwsuur. Het werk wordt te zwaar en tijdrovend, raadsleden krijgen te weinig betaald en ze vangen als hoge bomen veel wind. Is het raadswerk nog een roeping? Daarover een discussie met Jan Ammerlaan (fractievoorzitter en lijsttrekker van Leefbaar Dronten), Denise van Sluijs (nummer vijf op de lijst van de SP Noordoostpolder) en Jan Dirk Pruim, griffier van de gemeenteraad Almere.
 
De stand van Lelystad
6-1-2014
Voor Lelystad is 2013 in menig opzicht nu niet bepaald briljant verlopen. De stad had te maken met hoge leegstand in het winkelcentrum. Het veelbesproken project Flevokust sneuvelde op één stem in de gemeenteraad. Over de ontwikkeling van Lelystad Airport blijft de luchtvaartsector lauw. In deze aflevering blikken we terug en kijken we over deze onderwerpen vooruit met de man die zich hiervoor de naad uit zijn broek liep: PvdA- wethouder Jop Fackeldey.
 
 
advertentie


Forum terugluisteren
© omroep flevolandsitemap | disclaimer