advertentie 
 
 


     
   
     
 

VVD

 
 
     
   
     
 

PvdA

 
 
     
   
     
 

InwonersPartij Lelystad

 
 


     
   
     
 

ChristenUnie

 
 
     
   
     
 

GroenLinks

 
 
     
   
     
 

CDA

 
 


     
   
     
 

D66

 
 
     
   
     
 

SP

 
 
     
   
     
 

Leefbaar Lelystad

 
 


     
   
     
 

Partij voor Lelystad

 
 
     
  geen video beschikbaar  
     
 

Partij van der Kleij

 
 
     
   
     
 

Zuivere Politiek Lelystad

 
 


     
  geen video beschikbaar  
     
 

Groep Hop

 
 
     
   
     
 

Lijst Simon Polman

 
 
     
   
     
 

Bindend Lokaal Lelystad

 
 


     
   
     
 

OPA Plus

 
 
     
   
     
 

Lelystads Belang

 
 
     
   
     
 

 
 


Tweets van de lijsttrekkers uit Lelystad
Flevoland 23 maart 2014
Ruim een kwart van de Flevolanders is ontevreden met de uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat blijkt uit onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel. Flevoland scoort daarmee hoger dan de andere provincies. Uit die enquête blijkt ook dat 20 procent van de Flevolanders pas in het stemhokje een keuze heeft gemaakt, veruit het hoogste percentage in Nederland. Acht op de tien ondervraagden in Flevoland vindt stemmen een belangrijk recht, terwijl in de rest van Nederland negen op de tien mensen dat belangrijk vindt.
Lelystad 21 maart 2014
In Lelystad zijn drie kandidaten met een allochtone achtergrond met voorkeurstemmen in de nieuwe gemeenteraad gekozen. Hicham Ismaili Alaoui van de Inwonerspartij kreeg zoveel stemmen, dat hij van plaats zes naar plaats drie is opgeschoven. Omdat ook andere kandidaten voorkeurstemmen kregen, is de oorspronkelijke nummer drie, Gerben Laagland, buiten de boot gevallen. Bij de PvdA kreeg Moes El Mhassani zoveel voorkeurstemmen uit de Marokkaanse gemeenschap, dat hij van de zevende naar de derde plaats is opgeschoven. Dit gaat ten koste van zittend raadslid Emiel van der Herberg. De uit Turkije afkomstige Kadir Aksoy kreeg 410 voorkeurstemmen, genoeg voor een tweede plaats in de fractie. Als nummer drie is Judith Boertjens gekozen, maar zij staat haar zetel af aan zittend raadslid Bas de Reus.
Lelystad 20 maart 2014
Advocate Els Lucas uit Lelystad gaat niet opnieuw aangifte doen tegen Geert Wilders na diens uitspraken over Marokkanen woensdagavond. Wel zegt ze blij te zijn dat sinds woensdagavond al honderden andere Nederlanders aangifte of melding van discriminatie hebben gedaan. De PVV-leider baarde woensdag opzien door tijdens de verkiezingsavond te beloven dat hij ervoor gaat zorgen dat er minder Marokkanen in Nederland komen. Els Lucas deed in 2007 met enkele anderen aangifte tegen Wilders wegens aanzetten tot haat, discriminatie en groepsbelediging. Uiteindelijk werd de politicus door de rechter vrijgesproken. Volgens Lucas loopt Wilders ditmaal een groter risico om vervolgd te worden, omdat hij een complete bevolkingsgroep discrimineert.
  meer nieuws
 
advertentie
volg ons op facebook
© omroep flevolandsitemap | disclaimer