Dronten 21 maart 2014
Het CDA in Dronten heeft oud-wethouder Erik Langeweg en Dirk Minne Vis, oud-directeur van de Kamer van Koophandel Flevoland, aangewezen als informateurs. Zij gaan vanaf dit weekend gesprekken voeren met alle partijen die in de nieuwe gemeenteraad van Dronten zijn gekozen. Die informatieronde gaat naar verwachting een week duren. Het centraal stembureau van de gemeente Dronten heeft vrijdagochtend de definitieve uitslag van de verkiezingen vastgesteld. Opvallend is dat VVD-fractievoorzitter Bernd Rosing niet terugkeert in de gemeenteraad. De nummer 2 op de kandidatenlijst werd ingehaald door kandidaten op de lijst die voldoende voorkeurstemmen kregen. Bij het CDA komt de nummer 9 op de lijst, Koene Tietema uit Swifterbant, met voorkeurstemmen in de achtkoppige fractie. Ook de nummer 13 bij het CDA, Ramazan Yazir, heeft genoeg voorkeurstemmen gehaald. Bij Leefbaar Dronten komt Paul Kemps met voorkeurstemmen in de raad en bij D66 Yvonne Schwagermann.
Dronten 19 maart 2014
Het CDA is de winnaar van de verkiezingen in Dronten. Alle stemmen zijn geteld. De christen-democraten zijn ongeveer even groot als 4 jaar geleden en gaan met 8 zetels de raad in. De VVD blijft de tweede partij, maar verliest flink en komt op 4 zetels. De partij gaat van 22,5% naar 16,4% van de stemmen. De SP deed voor het eerst mee in Dronten en haalt 2 zetels met 8.3% van de stemmen. OPA-Dronten en Groep HOP hebben niet genoeg stemmen gehaald voor een zetel. Het opkomstpercentage in Dronten was 56,7% dat is hoger dan vier jaar geleden. Toen was het opkomstpercentage 55.8%.
Dronten 14 maart 2014
In Dronten is een verkiezingsrelletje ontstaan over een ooievaar. De SP beschuldigt het CDA ervan met een verkiezingsposter het beest weggejaagd te hebben. Op een foto op de lokale SP-website is te zien hoe een CDA poster met de tekst "CDA voor groen" erop om een nestpaal gehangen is. Volgens de SP zat daar vorige week nog een ooievaar, maar die is sinds de poster er hangt niet meer teruggezien. Jan Klopman van het CDA zegt dat de ooievaar van plastic was en daar ongevraagd is weggehaald. Zo gaat het CDA in Dronten dus met de natuur om. pic.twitter.com/TE6s2scH64 — SP Dronten (@SPDRONTEN) 13 maart 2014 Foto: SP Dronten
Dronten 11 maart 2014
CDA, GroenLinks en Leefbaar Dronten zijn pessimistisch over de toekomst van de nieuwe woonwijk De Graafschap in Biddinghuizen. De wijk wordt onaantrekkelijk, als er door de uitbreiding van Lelystad Airport vliegroutes vlak langs gaan. Dat zeiden de partijen dinsdagavond in het discussieprogramma Forum. Volgens GroenLinks-lijsttrekker Paul Vermast is de wijk ten dode opgeschreven, omdat niemand er door de geluidsoverlast wil wonen. CDA-lijsttrrekker Hans Engelvaart stelt dat de wijk niet was ontwikkeld, als de routes eerder bekend waren geweest. Volgens hem heeft de gemeente al 7,4 miljoen euro in de Graafschap gestoken. Leefbaar-lijsttrekker Jan Ammerlaan is tegen het vliegveld, omdat het Biddinghuizen met overlast opzadelt die het niet gewend is.
Dronten 10 maart 2014
De politiek in Dronten is gepikeerd over de bijdrage van het CDA op de gemeentepagina van de FlevoPost. In het huis-aan-huisblad blikken wethouders Jan de Graaf en Hans Engelvaart tevreden terug op hun collegeperiode. Volgens GroenLinks, ChristenUnie, D66 en PvdA is het politieke propaganda dat wordt betaald van gemeenschapsgeld. Wethouder Engelvaart is zich van geen kwaad bewust. Hij vindt dat de burger het recht heeft om te weten wat er de afgelopen vier jaar is gebeurd.
Biddinghuizen 6 maart 2014
De bouw van het MFG in Biddinghuizen is een stap dichterbij gekomen. Donderdagochtend ondertekende wethouder De Graaf van de gemeente Dronten een overeenkomst met de stichting MFG2. De stichting kan daardoor aan de slag met een stedenbouwkundig plan voor het Multifunctionele gebied. Het MFG komt aan de Voorhof in Biddinghuizen. Het complex zal plaats bieden aan basisscholen, de bibliotheek, kinderdagopvang, een kerkelijk centrum en een sportzaal. De gemeente verwacht dat het MFG eind 2016 klaar is.
Dronten 5 maart 2014
Wethouder Paul Gach heeft woensdagmiddag vijf nieuwe camperplaatsen officieel geopend bij de Haven in Dronten. Het zijn de eerste openbare camperplaatsen in de gemeente. Ze zijn aangelegd na een verzoek van de Nederlandse Kampeerauto Club. In de toekomst is het de bedoeling dat er ook dergelijke plekken in Swifterbant en Biddinghuizen komen. De camperplaatsen hebben de gemeente 1.100 euro gekost.
Dronten 3 maart 2014
De Partij van de Arbeid in Dronten wil dat de bestaande blauwe zone in een groot gedeelte van centrum wordt afgeschaft. Op dit moment mag er met een parkeerschijf twee uur lang gratis geparkeerd worden. Volgens de PvdA zorgt dat voor ongewenste tijdsdruk bij bezoekers van het winkelcentrum. Daarnaast wordt er volgens de partij nauwelijks handhavend opgetreden. Volgens de PvdA zijn er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar, waardoor het afschaffen van de blauwe zone niet zal leiden tot een tekort aan plaatsen. Voor een klein gedeelte bij het Redeplein kan de blauwe zone wel intact blijven, vindt de partij.
Dronten 26 februari 2014
Lijsttrekker Rhianna Gralike van de partij OPA Dronten ziet haar transgender zijn als voordeel. Ze was vroeger een man en is nu een vrouw geworden. Als politica zegt ze alle problemen van zowel de mannelijke als de vrouwelijke kant te kunnen belichten. Bovendien heeft ze het idee dat ze met haar geschiedenis nog beter kan opkomen voor kwetsbare mensen in de samenleving. Gralike is vanaf 2007 stapsgewijs naar buiten getreden als Rhianna, heeft diverse operaties achter de rug en zal in juli officieel als vrouw haar nieuwe paspoort in ontvangst nemen. Op 19 maart doet de partij OPA Dronten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.
Dronten 13 februari 2014
Na de verkiezingen in Dronten komen er twee extra zetels in de raadzaal. Dit komt door het groeiende inwoneraantal van de gemeente ten opzichte van 2010. Gemeenten die meer dan 40.001 inwoners hebben, horen 27 raadsleden te hebben. Bij een telling van het CBS in november 2013 blijkt Dronten 40.440 inwoners te hebben. Het aantal zetels wordt verhoogd met twee zodat er geen even aantal raadzetels zijn. Bij een voltallige gemeenteraad is er dan altijd een meerderheid.
Dronten 13 februari 2014
Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart doen drie nieuwe partijen mee in Dronten. De SP, Groep HOP en OPA-Dronten proberen na de verkiezingen in de raad te komen. Naast deze drie nieuwe kandidaten doen alle reeds zittende partijen ook mee. De lijsttrekkers van deze partijen zijn bekend. CDA: Hans Engelvaart VVD: Ton van Amerongen Leefbaar Dronten: Jan Ammerlaan PvdA: Suzanne Stoop ChristenUnie: Jaap Oosterveld GroenLinks: Paul Vermast D66: Foeke Bongers
Dronten 7 februari 2014
Er komt op korte termijn een plan van aanpak voor het plein De Rede in Dronten. Dat beloofde wethouder Paul Gach donderdagavond in een commissievergadering. Het plein is al jaren onderwerp van discussie omdat er weinig publiek aan die kant van het centrum komt. Ondernemers aan het plein hebben het daardoor moeilijk. Op dit moment staat bijna de helft van het aantal winkelpanden leeg. GroenLinks en PvdA vinden het te lang duren voordat het college een plan presenteert. Volgens de wethouder komt dat vooral doordat de panden afgelopen zomer zijn overgenomen door een nieuwe eigenaar. Bovendien wil de gemeente een plan voor het gehele winkelcentrum. Komende week zitten alle betrokken partijen weer om tafel.
volg ons op facebook
advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer