Urk 20 maart 2014
Het tellen van de uitgebrachte stemmen op Urk duurde lang omdat er een hogere opkomst dan anders was. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Urk is normaal gesproken snel met het geven van de eerste uitslag na verkiezingen, maar woensdag maakte het vissersdorp juist als laatste Flevolandse gemeente de cijfers bekend. Volgens de gemeente bleek verder bij een groot stembureau in eerste instantie het aantal uitgebrachte stemmen niet overeen te komen met de telling. Er is daarom besloten opnieuw te tellen, waarna bleek dat de cijfers toch overeen kwamen. Ook dit zorgde voor vertraging.
Urk 19 maart 2014
De SGP heeft forse winst behaalt op Urk. Alle stemmen zijn geteld en de partij heeft ruim een kwart van de stemmen binnen gehaald. Hiermee komt de SGP op 5 zetels. De partij is daarmee groter dan de ChristenUnie, die op 4 zetels komt. Hart voor Urk en het CDA zijn ook kiezers kwijtgeraakt. Nieuwkomers VVD en Beter voor Urk van Koos Rabbers hebben beide te weinig stemmen behaald voor een zetel. Op Urk ligt het percentage stemgerechtigden dat is komen stemmen, net als vier jaar geleden, hoog. De gemeente meldt dat 80,7 procent is komen stemmen.
Urk 18 maart 2014
Fractievoorzitters op Urk vragen de inwoners een serieuze stem uit te brengen op 19 maart. Dat deden ze tijdens het laatste verkiezingsdebat bij Urk FM. In de sociale media is Koos Rabbers van Beter voor Urk een hype. Vooral vanwege zijn uitspraken als "Let's go, we gaan voor goud" en "Time for change". Burgemeester Pieter van Maaren van Urk riep mensen op om woensdag hun stem goed te gebruiken, omdat besluiten genomen moeten worden, die veel geld kosten. Verschillende partijen vinden dat de stemgerechtigde Urkers niet voor sensatie moeten gaan, maar woensdag bewust moeten kiezen.
Urk 12 maart 2014
Politici op Urk vangen elkaar vandaag vliegen af op Twitter over het grote aantal verkiezingsborden in de gemeente en de plekken waar deze borden opduiken. Het CDA en de SGP vragen zich openlijk af of de collega's van Hart voor Urk voor werkelijk elk bord van deze partij in het dorp een vergunning hebben aangevraagd. Formeel geldt voor borden van politieke partijen hetzelfde als voor gewone reclameborden; ze mogen alleen met vergunning worden geplaatst. De gemeente Urk gaf onlangs aan niet al te streng te zullen optreden tegen de tijdelijk geplaatste borden. Foto: Jan Hakvoort . @Hartvoorurk als jullie een bord kwijt zijn? Het is bij mij gevonden ;-) pic.twitter.com/TCdNZw8VAm — Klaas Brouwer Urk (@KlaasBrouwerURK) March 12, 2014 @postgerrit @JanHakvoort1 Gerrit, heeft HVU vergunning voor ALLE borden e.d. die op dit moment in de publieke ruimte op Urk te zien zijn ? — Johan van Slooten (@JohanvanSlooten) March 12, 2014 Urk staat vol met Illegale #verkiezingsborden . Ik heb het uitzicht op 8 borden van vriend Jan. Invloed #WOZ waarde? pic.twitter.com/ZYQUArX0eU — Jan Hakvoort (@JanHakvoort1) March 6, 2014
Urk 7 maart 2014
Minister president Mark Rutte verwacht bij de komende gemeenteraadsverkiezingen minimaal drie zetels te halen op Urk. De VVD doet voor het eerst in het bestaan van de partij mee op Urk aan de gemeenteraadsverkiezingen. Rutte hield vrijdagavond een politiek cafe in het Achterhuis om zo de plaatselijke campagne te helpen.
Urk 7 maart 2014
De SGP en Hart voor Urk willen de ruimere openingstijden van de horeca op Urk het liefst terugdraaien vanwege verstoring van de zondagsrust. De lijsttrekkers van beide collegepartijen zeiden dat in het radioprogramma Forum van Omroep Flevoland. Cafébazen mogen vanaf zaterdagavond12 uur niemand meer binnenlaten, maar de cafés hoeven pas om twee uur 's nachts daadwerkelijk dicht. SGP en Hart voor Urk willen dat de kroegen om middernacht gesloten zijn. Het CDA wil juist dat het uitgaanspubliek zaterdagavond na 12 uur nog van de ene naar de andere kroeg kan. In de praktijk staan horecagelegenheden op Urk dat al oogluikend toe.
Urk 6 maart 2014
Als er meer legale horeca op Urk komt, kunnen de illegale barren op zaterdag eerder sluiten. Dat zei CDA-lijsttrekker Klaas Brouwer donderdag in het televisieprogramma Flevoland Kiest! van Omroep Flevoland. Voor het CDA is dat een speerpunt in het horecabeleid, waar de nieuwe gemeenteraad over moet beslissen. Op Urk zijn er al jaren problemen met drank, omdat jongeren in keten te veel drinken. Het CDA wil ook dat het uitgaanspubliek zaterdagavond na twaalf uur nog van de ene naar de andere kroeg kan. SGP-lijsttrekker Jan Willem Bakker liet in hetzelfde programma weten daar niets voor te voelen. Voor deze partij druist dat in tegen de zondagsrust.
Urk 27 februari 2014
De VVD op Urk gaat een permanent meldpunt voor vissers openen. Het meldpunt is bedoeld voor visserij-ondernemers die tijdens het werk tegen problemen en vragen oplopen. Volgens de VVD hebben vissers te maken met een enorme wirwar van regels. Overtreding daarvan kan tot enorme boetes leiden. De partij wil ook graag op de hoogte blijven van ervaringen met de aanlandplicht en eventuele tegenwerking door buitenlandse vissers. Alle informatie die binnenkomt, stuurt de Urker VVD door naar vertegenwoordigers in de Tweede Kamer en het Europese parlement.
Urk 26 februari 2014
De afdeling Urk van de VVD houdt woensdagavond een politiek café. Dat start om 7 uur in het nieuwe café/restaurant Havenzicht op Urk. Op de agenda staat onder meer de pulskorvisserij. De lokale fractie heeft Tweede Kamer-lid André Bosman uitgenodigd om aanwezig te zijn in het Politieke Café.
Urk 18 februari 2014
Minister-president Mark Rutte komt zijn partijgenoten van de VVD op Urk een hart onder de riem steken tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het is voor het eerst dat de VVD op Urk meedoet aan de verkiezingen. Rutte komt op vrijdag 7 maart naar een politiek café, dat de liberalen in restaurant het Achterhuis houden. Aanwezigen kunnen de premier daar vragen stellen. Burgemeester Pieter van Maaren reageert op Twitter verbolgen over het feit dat hij niet op de hoogte is gebracht van de komst van de premier. @VVDopUrk Als een bewindspersoon komt, lijkt het me logisch dat de burgemeester vooraf ipv in de krant op de hoogte gebracht wordt?! — Pieter C. van Maaren (@PvMaaren) February 17, 2014
Urk 13 februari 2014
Beter voor Urk en de VVD doen voor het eerst mee bij de gemeenteraadsverkiezingen op Urk. Hiermee komt het aantal deelnemende partijen op zeven te staan. Naast deze twee nieuwe partijen doen de zittende partijen ook mee aan de verkiezingen. De lijsttrekkers van de deelnemende partijen zijn bekend. ChristenUnie: Albert Woord Hart voor Urk: Jan Koffeman CDA: Klaas Brouwer SGP: Jan Willem Bakker Unie Gemeentebelangen: Anja Keuter Beter Voor Urk: Koos Rabbers VVD: Philip ten Napel
volg ons op facebook
advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer