Zeewolde 23 maart 2014
Een verkiezingsfolder van PvdA/GroenLinks in Zeewolde is in een deel van het dorp pas dit weekend bezorgd. De oproep om op de partij van lijsttrekker Jan Klop te stemmen kwam in de wijk Horsterveld drie dagen te laat. Een fout van PostNL zegt Klop, die nog gaat proberen de kosten te verhalen op het postbedrijf. De lijsttrekker moet wel beamen dat het ontbreken van de folder waarschijnlijk geen invloed heeft gehad op de uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen. PvdA/GroenLinks moest in Zeewolde één van de twee zetels inleveren.
Zeewolde 19 maart 2014
Leefbaar Zeewolde blijft de grootste partij in Zeewolde maar verliest wel. De partij gaat van 7 naar 6 zetels. Nieuwkomer Zeewolde Liberaal behaalde 6,7% van de stemmen en komt met 1 zetel in de gemeenteraad. De VVD in Zeewolde verliest en gaat van 4 naar 3 zetels, net als PvdA-GroenLinks dat 1 van de 2 zetels moet inleveren. De ChristenUnie krijgt er een zetel bij een gaat van 3 naar 4; D66 van 1 naar 2.
Zeewolde 5 maart 2014
De nieuwe gemeenteraad van Zeewolde mag straks de knoop doorhakken over hoe het gemeentehuis wordt verbouwd. Dat heeft de huidige gemeenteraad dinsdagavond op de valreep vastgesteld. Burgemeester Gerrit Jan Gorter mag nu laten onderzoeken hoe het gemeentehuis het best verbouwd kan worden. Het moet wel sober en doelmatig gebeuren en de verbouwing mag niet meer kosten dan 2,5 miljoen euro. Na de facelift moet het gemeentehuis het nieuwe werken adequaat faciliteren en mag het geen extra lasten voor de gemeentebegroting opleveren.
Zeewolde 4 maart 2014
Over de zorg van een kind moet je niet discussieren. Dat zei lijsttrekker Winnie Prins van Leefbaar Zeewolde dinsdagavond in het programma Flevoland Kiest. De zorgtaken worden 1 januari overgeheveld van het Rijk naar de gemeenten, maar het budget dat de gemeenten krijgen is nog niet bekend. Prins zegt dat haar partij er alles aan zal doen om de gewenste zorg te financieren. Als het budget wordt overschreden moet er volgens Leefbaar Zeewolde geld uit de Algemene Middelen worden gehaald, want volgens Prins mag geen kind buiten de boot vallen.
Zeewolde 21 februari 2014
D66 in Zeewolde probeert kiezers op een ludieke manier voor zich te winnen. De partij heeft in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart de Kieswijzer Zeewolde op internet gezet. Wie deze kieswijzer invult, krijgt na afloop steevast het advies om op D66 te stemmen. De partij zegt dat de website vooral met een knipoog bedoeld is. Volgens lijsttrekker Gerrit van der Meer wordt tijdens het invullen snel genoeg duidelijk dat het niet om een echte kieswijzer gaat. Hij verwacht dan ook niet dat de website voor verwarring zal zorgen.
Zeewolde 21 februari 2014
Politieke partijen doen er alles aan om stemmen te winnen en hun partij te promoten. Het nieuwste middel wat de kandidaat-raadsleden aangrijpen om dit te doen, is de 'polfie'. Een politiek zelfportret. Polfie is afgeleid van het woord selfie, dat een populair woord is voor een foto van jezelf. In Zeewolde doen bijvoorbeeld Hendrik de Vries (PvdA/GroenLinks) en Rein Zijlstra (Leefbaar Zeewolde) mee met deze trend. Het maken van een #selfie of #Polfie is een #makkie . Gebeurt ook in #Zeewolde pic.twitter.com/ACdAlSSFWc — Rein (@ReinZijlstra) February 21, 2014 Geleerd van CU collega @Gerbvine Dijksterhuis #selfie pic.twitter.com/iPFfiz3VRT — Hendrik de Vries (@hdevries51) February 19, 2014
Zeewolde 13 februari 2014
Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart doen acht partijen mee in Zeewolde. De enige nieuwkomer is Zeewolde Liberaal van Cees Steijger. Steijger stapte vorig jaar uit de VVD. De lijsttrekkers van de verschillende partijen zijn bekend. Leefbaar Zeewolde: Winnie Prins VVD: Wim van der Es CDA: Egge Jan de Jonge ChristenUnie: Gerben Dijksterhuis PvdA-GroenLinks: Jan Klop D66: Gerrit van der Meer Burgerbelang: Jan de Wit Zeewolde Liberaal: Cees Steijger
Zeewolde 6 februari 2014
Gedeputeerde Jaap Lodders en wethouder Gerben Dijksterhuis uit Zeewolde zijn genomineerd voor de titel beste online politicus. Landelijk is er uit elke provincie iemand genomineerd in de categorie Facebook en Twitter. In Flevoland gebruikt VVD-gedeputeerde Lodders Facebook het best als politicus. Hij zet er foto's op van zijn werkzaamheden, deelt nieuwtjes en geeft zijn mening over ontwikkelingen. ChristenUnie-wethouder Dijksterhuis doet dat op Twitter en mag zich in die categorie alvast beste Flevolandse politicus noemen. De beste online politicus is een landelijke wedstrijd, die wordt georganiseerd door een communicatiebureau. Op 28 februari wordt bekend wie er met de titel naar huis gaat.
volg ons op facebook
advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer