advertentie 
 
 


     
   
     
 

CDA

 
 
     
   
     
 

VVD

 
 
     
   
     
 

PvdA-GroenLinks

 
 


     
   
     
 

ChristenUnie-SGP

 
 
     
   
     
 

Politieke Unie

 
 
     
   
     
 

ONS Noordoostpolder

 
 


     
   
     
 

D66

 
 
     
   
     
 

PvvP

 
 
     
   
     
 

SP

 
 


Tweets van de lijsttrekkers uit de Noordoostpolder
Flevoland 23 maart 2014
Ruim een kwart van de Flevolanders is ontevreden met de uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat blijkt uit onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel. Flevoland scoort daarmee hoger dan de andere provincies. Uit die enquête blijkt ook dat 20 procent van de Flevolanders pas in het stemhokje een keuze heeft gemaakt, veruit het hoogste percentage in Nederland. Acht op de tien ondervraagden in Flevoland vindt stemmen een belangrijk recht, terwijl in de rest van Nederland negen op de tien mensen dat belangrijk vindt.
Noordoostpolder 20 maart 2014
Willem Keur van de VVD, Aart Reusing van het CDA en Margriet van de Velde van D66 is het gelukt om met voorkeurstemmen in de gemeenteraad van Noordoostpolder te komen. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt op basis van een voorlopige telling. De definitieve lijst komt vrijdagochtend. De voorkeurstemmen van Van de Velde zorgen ervoor dat huidig wethouder Paul Vermeulen niet rechtstreeks in de raad kan komen. Door de voorkeurstemmen van Willem Keur van de VVD wordt Theo Jorna voorlopig buiten de raad gehouden. Aart Reusing van het CDA verdringt Van Erp. Alleen als kandidaat-raadsleden boven het drietal in het nieuwe college gekozen worden, komen ze alsnog in de raad.
Flevoland 20 maart 2014
De lokale partijen in Flevoland hebben bij de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren gezamenlijk niet meer zetels behaald dan vier jaar geleden. Dat is opvallend omdat landelijk de aanhang fors toenam. In onze provincie gaat bijna een kwart van de in totaal 166 zetels naar plaatselijke partijen. In de gemeenten zijn geen grote verschuivingen te zien. Alleen in Almere groeide het zetelaantal doordat Leefbaar Almere en de Almere Partij een zetel wonnen en Almere Liberaal een zetel verloor. Urk is de enige gemeente met minder lokale zetels, omdat Hart voor Urk zakte van 4 naar 3. Van vier politici die zich in de afgelopen raadsperiode afsplitsten, keren er twee terug, De officiële uitslag van de verkiezingen wordt morgenochtend om tien uur bekendgemaakt.
  meer nieuws
 
advertentie
volg ons op facebook
© omroep flevolandsitemap | disclaimer