advertentie 
 
 


     
   
     
 

Leefbaar Zeewolde

 
 
     
   
     
 

VVD

 
 
     
   
     
 

CDA

 
 


     
   
     
 

ChristenUnie

 
 
     
   
     
 

PvdA-GroenLinks

 
 
     
   
     
 

D66

 
 


     
   
     
 

Burgerbelang

 
 
     
   
     
 

Zeewolde Liberaal

 
 
     
   
     
 

 
 


Tweets van de lijsttrekkers uit Zeewolde
Flevoland 23 maart 2014
Ruim een kwart van de Flevolanders is ontevreden met de uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat blijkt uit onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel. Flevoland scoort daarmee hoger dan de andere provincies. Uit die enquête blijkt ook dat 20 procent van de Flevolanders pas in het stemhokje een keuze heeft gemaakt, veruit het hoogste percentage in Nederland. Acht op de tien ondervraagden in Flevoland vindt stemmen een belangrijk recht, terwijl in de rest van Nederland negen op de tien mensen dat belangrijk vindt.
Zeewolde 23 maart 2014
Een verkiezingsfolder van PvdA/GroenLinks in Zeewolde is in een deel van het dorp pas dit weekend bezorgd. De oproep om op de partij van lijsttrekker Jan Klop te stemmen kwam in de wijk Horsterveld drie dagen te laat. Een fout van PostNL zegt Klop, die nog gaat proberen de kosten te verhalen op het postbedrijf. De lijsttrekker moet wel beamen dat het ontbreken van de folder waarschijnlijk geen invloed heeft gehad op de uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen. PvdA/GroenLinks moest in Zeewolde één van de twee zetels inleveren.
Flevoland 20 maart 2014
De lokale partijen in Flevoland hebben bij de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren gezamenlijk niet meer zetels behaald dan vier jaar geleden. Dat is opvallend omdat landelijk de aanhang fors toenam. In onze provincie gaat bijna een kwart van de in totaal 166 zetels naar plaatselijke partijen. In de gemeenten zijn geen grote verschuivingen te zien. Alleen in Almere groeide het zetelaantal doordat Leefbaar Almere en de Almere Partij een zetel wonnen en Almere Liberaal een zetel verloor. Urk is de enige gemeente met minder lokale zetels, omdat Hart voor Urk zakte van 4 naar 3. Van vier politici die zich in de afgelopen raadsperiode afsplitsten, keren er twee terug, De officiële uitslag van de verkiezingen wordt morgenochtend om tien uur bekendgemaakt.
  meer nieuws
 
advertentie
volg ons op facebook
© omroep flevolandsitemap | disclaimer