WitchWorld: 10 vragen en antwoorden

Initiatiefnemer Ton Theunis van attractiepark WitchWorld dat in Almere moet komen reageert op kritiek van deskundigen. Die noemen het businessplan onrealistisch en onhaalbaar.

 

1: 750.000 bezoekers in het eerste jaar is volgens deskundigen onrealistisch en onhaalbaar. U zou volgens hen al heel blij moeten zijn met 300-duizend bezoekers.

     2: Bezoekers moeten 38 euro per persoon besteden om een omzet van 29 miljoen te halen. Dat is op het niveau van de Efteling. Is dat niet veel te hoog ingezet?

     3: Er is geen rekening gehouden met de concurrentie. In het plan gaat u uit van het feit dan mensen één keer per jaar een pretpark bezoeken maar waarom zou dat niet bijvoorbeeld Walibi zijn maar WitchWorld?

     4: Het onbekende thema is een groot risico. Er is in het plan geen geld opgenomen voor marketing. Moet je daar niet juist heel veel in investeren?

     5: Waarom is er niet gekozen voor een bekend character of thema? Zoals bijvoorbeeld Lord of the Rings. Nu lijkt het misschien een surrogaat. Zullen mensen niet teleurgesteld zijn?

     6: Het plan gaat ervan uit dat er ook buitenlandse bezoekers komen vanuit Amsterdam. Waar gaat u die mee trekken? De Keukenhof en de Kinderdijk met molens zijn typisch Nederlands, dat mist WitchWorld.

     7: Een investeerder vinden is lastig. Banken zijn huiverig omdat een nieuw pretpark het onlangs maar vier maanden volgehouden heeft en die ene rijke persoon is lastig te vinden. Ze zijn er wel maar qua attractieparken investeren zij liever in warme landen omdat parken daar het hele jaar door open kunnen zijn. Hoe wilt u dit aanpakken?

     8: U werkt met animatronics een techniek die nu hip is maar zich snel ontwikkelt. Wat u nu maakt is als het park over drie jaar open gaat weer achterhaald. Hoe lost u dat op?

     9: Er is geen geld voor een grote attractie zoals een achtbaan. Er is daardoor geen grote publiekstrekker. De jongeren gaan dan liever naar Walibi. Ze willen toch actie.

     10: Door te beginnen met 90 miljoen te investeren maakt u het zichzelf heel moeilijk. Waarom niet klein beginnen?

     


© omroep flevolandsitemap | disclaimer