In het weekend van 2 oktober t/m 4 oktober 2015 zond Omroep Flevoland een livestream uit van een pilot van een nieuw initiatief: de Eredivisie Zeilen, een wedstrijd die in Almere werd gehouden.

De Eredivisie Zeilen is de nationale competitie voor zeilverenigingen naar voorbeeld van de Duitse Segel-Bundesliga in combinatie met de internationale Sailing Champions League. De competitie loopt sinds 2013 in Duitsland en in 2014 volgde Denemarken. Dit jaar start een vergelijkbare competitie ook in landen als Engeland, Italië en Zweden. Bij een succesvolle pilot is het de bedoeling om in 2016 met de officiële competitie in Nederland te starten.

18 zeilverenigingen deden mee aan de wedstrijd waarvan 3 uit Flevoland. Alle teams hadden dezelfde boot een J70, en zeilde met exact hetzelfde materiaal. De boten met een lengte van zeven meter werden gezeild door een 4 persoons-crew en waren uitgerust met een grote gennaker Er werden telkens korte races van 20 minuten gevaren op het Weerwater in Almere. Per dag werden 15 wedstrijden gevaren op een zogenoemde up and down wedstrijdbaan.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer