Oud-Emmeloordse in Wales: leven steeds een beetje normaler

EMMELOORD • Ma 27 juli 2020 | 11:59 • Maandag 27 juli 2020 | 11:59

Het leven wordt steeds een beetje normaler. Dat laat Jane Lasonder weten vanuit Wales, waar de oud-Emmeloordse tegenwoordig woont. Volgens Lasonder zijn er in Wales nog wel strenge coronamaatregelen. Zo moet je een mondkapje op in winkels en mag er bij restaurants alleen buiten gegeten worden. Maar ook zijn er versoepelingen; zo kon Lasonder voor het eerst in maanden weer eens naar de kapper.

Bruiloft
De zoon van de oud-Emmeloordse zou eind maart trouwen, maar dat kon niet doorgaan vanwege de lockdown in het Verenigd Koninkrijk. Maar eerder deze maand kon de bruiloft op het allerlaatste moment toch doorgaan. Volgens Lasonder was het een emotionele aangelegenheid. Door de coronamaatregelen waren er niet veel gasten, alleen directe familie. Daardoor was de bruiloft veel intenser volgens Lasonder. "Het kon niet beter."

Over het leven van Jane Lasonder is een boek geschreven. De titel is 'Jane' en het is geschreven door Henk Stoorvogel en Jane Lasonder. Lasonder heeft nog een tweede boek op haar naam getiteld Rood Licht, over een kijkje in de wereld van de prostitutie.

Deel artikel