'Dwars op de Week' over nazi-uniformen en lobbypolitici

FLEVOLAND • Wo 15 september 2021 | 16:40 • Woensdag 15 september 2021 | 16:40

Een storm van verontwaardiging deze week, over een groep jongeren op Urk die zich op straat liet fotograferen in SS-uniformen. Eén jongen droeg gevangeniskleding en een Jodenster en werd onder schot gehouden.

Ons Dwars op de Week-panel bestaat uit Sven van der Burg uit Almere en Ton ten Brinke uit Lelystad en zij geven hun mening. Want moeten we dit nou beschouwen als kwajongensstreek of is dit een signaal dat die groep een heel gevaarlijke kant opgaat?

Lobbypolitici
Ook stellen we lobbypolitici aan de kaak. Oud-VVD-Kamerlid Helma Lodders uit Zeewolde wordt voorzitter van een lobbyclub voor online kansspelen. Ze is inmiddels ook voorzitter van Vee & Logistiek Nederland. En dat terwijl ze zich tot eerder dit jaar in de Kamer bezighield met het gokbeleid en met landbouw.

Een nieuw voorbeeld van een politicus die de overstap maakt naar een lobbyclub. Want er wás al landelijk discussie over Cora van Nieuwenhuizen, die stopt als minister om te gaan lobbyen voor de energiebranche. Ons Dwars op de Week-panel vertelt of ze dit 'vinden kunnen' of niet.

Deel artikel