Almere maakt fout in bestemmingsplan

ALMERE
De gemeente Almere heeft een fout gemaakt in het nieuwe bestemmingsplan voor de nog aan te leggen sportvelden in het Buitenhout.

In dat plan staat nu dat het gebied geen onderdeel uitmaakt van de Ecologische Hoofdstructuur. En dat de natuur die ruimte moet maken voor de sportvelden daarom niet gecompenseerd hoeft te worden. Maar nu blijkt uit een brief van de Omgevingsdienst dat de natuur wel gecompenseerd moet worden.

Dat betekent dat de gemeenteraad opnieuw moet instemmen met de aanpassing. En dat alle bewoners die tegen de bouw van een sportpark in Buitenhout zijn, opnieuw een zienswijze in kunnen dienen. GroenLinks heeft vragen over deze kwestie.

reacties (4)

 • Bri

   

  Almere maakt fout. Is dat iets nieuws? Doen ze zo vaak.

  reageer
 • pietje puk

   

  ja kost dus alleen maar geld. laten ze het geld nou maar eens beter besteden aan buiten zwembaden of de wegen rondom almere. dat is beter voor de mensen en milieu. nee weer een dom voetbalveld of hockeyclub of wat dan ook.

  reageer
 • Peter

   

  Lijkt me een goed moment om deze plannen voorlopig in de ijskast te zetten. Kost allemaal een hoop geld en zo lang Almere niet of weinig groeit lopen we het risico dat we straks 2 hockeyclubs hebben die allebei niet rond komen...

  reageer
 • Job

   

  Pfff, dan begint het geneuzel weer van vooraf aan. Zal ook weer het nodige gaan kosten en dat in een tijd waarin de overheid toch al zo moet bezuinigen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert