Nog 30 miljoen nodig voor Marker Wadden

FLEVOLAND
Natuurmonumenten is op zoek naar partners die samen 30 miljoen euro willen investeren voor de realisering van de Marker Wadden in het Markermeer.

De natuurorganisatie wil in het Markermeer een eiland aanleggen van 500 hectare. Dat moet een kunstmatig moeras worden dat de natuurwaarde van het gebied zal verbeteren.

Natuurmonumenten en het Rijk hebben samen 45 miljoen euro bijgedragen aan het project. Publieke en private partijen die hun steentje willen bijdragen, kunnen zich tot 28 oktober aanmelden.

reacties (3)

 • michel

   

  Het plan markerwadden moet worden aangepast om haalbaar te worden: 1 naam moet realistischer. Het zijn geen wadden, er is geen getij. De naam wadden is plagiaat. 2. Maak het kleiner, een strook langs de dijk. Dat maakt het financieel haalbaar en het komt tegemoet aan het bezwaar van de IJsselmeervereniging - aantasting van de open ruimte.

  reageer
 • pieter

   

  Wanneer wordt die stomme naam eens veranderd? Dit gebied heeft niets met Marken van doen. Noem het naar de Houtrib of een andere historische zandbank op deze plek. En wadden zijn het ook al niet, wadden lopen regelmatig onder water. Het zijn gewoon eilanden of 'ogen'. De gemeente Lelystad moet maar snel voor een naam kiezen die meer Lelystads aandoet.

  reageer
 • a2racer

   

  Ik doneer een schep!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert