Flevolandse delegatie naar China

FLEVOLAND
Een Flevolandse delegatie onder leiding van Commissaris van de Koning Leen Verbeek, gaat deze maand naar de Chinese partnerregio Zhejiang. Doel is om een handelsmissie voor te bereiden die gepland staat voor volgend jaar.

De burgemeester van de gemeente Noordoostpolder, Aucke van der Werff, gaat ook mee naar China. Hij denkt dat er voor de aardappelsector kansen liggen.

Een andere groeimarkt is volgens hem die van paarden. De laatste jaren gaan er steeds meer paarden vanuit Nederland naar Xinqiao Town in de provincie Jiangsu. De dierenkliniek in Emmeloord wil daar graag vertellen welke diensten zij kunnen leveren.

reacties (6)

 • Barbara

   

  Volgens mij willen de Chinezen juist graag met hun paarden naar het buitenland. Van alle buitenlandse paarden die daar binnenkomen gaat de opbrengst naar de overheid. Dat schiet niet op..

  reageer
 • flevolander

   

  Helemaal met Jacobus eens. Heb de indruk dat al geruime tijd verwerkers van aardappelprodukten, kwekers, en mechanisatiebedrijven op aardappelgebied erg actief zijn door heel China heen. Er worden dagelijks frietzaken geopend. Ik vraag me zelfs af of de aardappelsector in Flevoland benaderd is door de gemeente Noord Oostpolder. Lijkt nu meer op een snoepreisje

  reageer
 • Bewoner

   

  Het liefst laat ik de reactie leeg. Maar tegenover de burgers is deze reis niet te verklaren. Schandalig.

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Bestuurlijke grootheidswaanzin in het kwadraat ! Een delegatie geleid door mensen die zelf nog nimmer 1 Euro in de vrije markt verdiend hebben, en zij denken ook maar iets voor het Flevolandse bedrijfsleven te kunnen betekenen ? De club zal ongetwijfeld bestaan uit bestuurders, ambtenaren, leidinggevenden van semi - overheidsinstanties en managers, vooral veel managers. Echte ondernemers zullen ondervertegenwoordigd zijn in deze delegatie, want ondernemers weten waar je eindigt als je het voor je bedrijfsvoering moet hebben van bestuurders en ambtenaren. Kennelijk is de affaire Hooijmaijers nog niet tot het provinciehuis doorgedrongen !

  reageer
 • HM

   

  Wordt deze reis betaald door de bedrijven die er van denken te profiteren? Of weer door de belastingbetaler? het zijn vooral lokale politici die even belangrijk willen doen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Gezellig...Wel een smogmaskertje meenemen..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert