Proef met blauwe container stopt

EMMELOORD
HVC stopt met de proef in Emmeloord waarbij verschillende soorten recyclebaar afval in één container mogen worden gegooid. Volgens de afvalinzamelaar deden de inwoners goed mee aan het experiment, maar is het achteraf scheiden van het afval te kostbaar.

Daarom is in de wijken de Erven, Emmelhage en het Waterland een brief verspreid waarin staat dat er alleen nog papier en karton in de speciale blauwe container mogen. Andere soorten droog herbruikbaar vuilnis, zoals plastic, textiel, hout, metalen en puin moeten de bewoners zelf weer gaan scheiden.

In de brief schrijft HVC dat dit een tijdelijke situatie is. Een werkgroep denkt na over een effectieve inzamelingsmethode voor de toekomst.

reacties (9)

 • bezorgde polderaar

   

  Als ik het goed begrepen heb, zijn indertijd die ondergrondse containers toch al besteld. Dan wil men die natuurlijk ook de grond in hebben. Ik snap de bezwaren wel: de plekken waar die containers zouden komen staan gepland middenin wijken/op straathoeken, waar veel verkeer langs kan komen, waar auto's dan stil gaan staan, lossen, wat overlast voor de buurt en de langsrijdende fietsers op hun route naar scholen geeft, nog los van de rommel die blijft liggen en ophopingen van vuil zodra de container vol zit ... daar zit niemand op te wachten. Nog los van: vuil van omliggende gemeenten waar extra betaald moet worden voor het vuil en wat nu los in bos, water of ... de ondergrondse container elders (?) kan worden gedumpt. Optie is dan mogelijk: dergelijke ondergrondse containers in parken zetten. Dan kan daar de vuilophoping plaatsvinden (ook daar zit waarschijnlijk niemand op te wachten), maar mogelijk kan gegarandeerd worden dat HVC dan regelmatig ophaalt, ook en met name tijdens feestdagen.

  reageer
 • Pzaal

   

  Nog even en er komt een gele bij en een rode paarse enzovoort, Walla complete regenboog bij elk huis, Geeft de buurt weer kleur ;+)

  reageer
 • Familie Knots

   

  Wat dacht u van een roze container voor het plastic naast de blauwe voor het papier? Dan heb je een grijze, groene, blauwe en de roze maakt vier! Groetjes, Tante Til (uhm Rijmpiet)

  reageer
 • Tom

   

  onze gemeente een vooruitziende blik......

  reageer
 • Polderaar

   

  In de rest van de NOP wordt het plastic afval altijd al 1x per 4 weken opgehaald. Maar een aparte bak inplaats van zakken is misschien niet zo verkeerd. Daarbij komt dat het statiegeld op limonade en frisdrank flessen per 1 januari gaat verdwijnen, wat tot meer plastic afval zal gaan leiden. Hoop dat de gemeente hier rekening mee heeft gehouden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jelle

   

  die melkflessen kun je plat maken neemt minder ruimte in zo doe ik ook anders zit er alleen lucht in

  reageer
 • FdH

   

  Nu weer alleen papier in de 'blauwe bak'. Plastic weer in een zak en wordt maar 1 keer per maand opgehaald... Is wel duidelijk dat het hier om de kosten gaat. Oud papier kan nog wat aan verdiend worden. Maar waarom het plastic maar 1x per maand ophalen? Als men goed kijkt wat er nu voor het meerendeel in de blauwe bak zit is dit plastic. Dit neemt het meeste volume in, zeker die melkflessen. Even snel rekenen betekent het nu dat ik zo'n 5-6 plastic zakken in de garage moet gaan opslaan. Is niet te doen, dus maar niet meer zo grondig scheiden en meer in de grijze. Of plastic in de blauwe en het oud papier naar een goed doel...

  reageer
 • Ron

   

  Alles zelf weer scheiden? juist ja... alles weer en de grijze bak succes!

  reageer
 • Polder bewoner

   

  En al weer een andere aanpak.Moe wordt je er van,laat het toch zoals het is want links of rechts om de kosten voor de bewoners worden toch niet goedkoper.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert