Bewoners aan zet bij afvalinzameling

EMMELOORD
Bewoners van de wijken de Erven, Emmelhage en het Waterland in Emmeloord kunnen zelf met suggesties komen over hoe het afval in hun wijk moet worden ingezameld. Dat zegt wethouder Andries Poppe, nu afvalinzamelaar HVC stopt met de proef waarbij verschillende soorten recyclebaar afval in één container mogen worden gegooid.

Bewoners waren te spreken over die manier van inzamelen, maar het achteraf scheiden van het afval blijkt te duur. Hout, textiel en metalen moeten nu weer naar het afvalstation of het kringloopbedrijf worden gebracht.

Totdat er een nieuw plan is haalt HVC drie containers op: een groenbak, één voor restafval en één voor papier en karton. Volgens de wethouder komt als nieuwe oplossing zelfs het plan voor ondergrondse containers weer in het vizier. Iets waar bewoners begin dit jaar fel op tegen waren.

reacties (3)

 • Dirk

   

  Dit was te verwachten. Nadat de ondergrondse containers (die al besteld waren) door de bewoners massaal succesvol werden weggehoond, kon je er gif op innemen dat ze het links of rechtsom door je strot gaan duwen. Dan maar stoppen met dat wat de bewoners willen, zodat ze milder worden als die ondergrondse containers worden geplaatst. Trucje, en waarschijnlijk nog effectief ook.

  reageer
 • eric

   

  geen ondergrondse containers wordt een bende

  reageer
 • Tom

   

  HVC vindt het te duur, DUS moeten de bwoners zelf met een andere oplossing komen? Belachelijk om dit alleen op de bewoners af te wentelen. Ik zou zeggen: flikker al het afval gewoon op straat, dan kan HVC het daar eenvoudig scheiden....... Of gaat die extra inspanning ten koste van de aandeelhouders van HVC?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert