Mogelijk meer ruimte intensieve veehouderijen NOP

NOORDOOSTPOLDER
Bestaande grootschalige intensieve veehouderijen in de Noordoostpolder mogen in de toekomst wellicht toch uitbreiden. Dat heeft de meerderheid van de gemeenteraad maandagavond besloten.

Er komt wel een onderzoek om te kijken waar die bedrijven dan aan moeten voldoen.

De gemeente wilde eigenlijk het aantal en de groei van intensieve veehouderijen beperken. Maar bestaande bedrijven komen dan in de knel, omdat schaalvergroting voor hen noodzakelijk is om het bedrijf voort te zetten.


reacties (9)

 • .\/\/.

   

  Het is niet omdat er vraag naar goedkoop vlees is dat we daarom maar toestemming moeten blijven geven voor uitbreiding van deze weerzinwekkende industrie. Door het s t a p s g e w ij s aanscherpen van de normen kan de overheid de bedrijfstak èn de gewoonten van de consument veranderen. Dat is ook gebeurd op het vlak van de vervuiling (lood verbieden in de benzine, zwavelarme diesel, milieunormen voor auto's), op het vlak van energiegebruik etc.

  reageer
 • nopper

   

  hey pietet niet om het een of ander maar hier in Nederland is er geen of maar weinig dierenleed in de intensieve veehouderij. worden strenge controles op uitgevoerd. Dat sommige dingen beter kunnen is wel en feit. En voor anderen: vergelijk dieren niet met mensen...

  reageer
 • Pieter

   

  Hee nopper, spreek voor jezelf. Wie is er hier schijnheilig? Lekker makkelijk, om dierenleed in Nederland goed te praten omdat het in het buitenland nog slechter is.

  reageer
 • nopper

   

  Inderdaad gewoon toestaan. We gaan toch allemaal naar de winkel met o.a. het goedkoopste stuk vlees. ... Doe dus allemaal niet zo schijnheilig. ... Iedereen doet er aan mee en dus is intensieve veehouderij en noodzaak. buitenom dat hebben dieren in de intensieve veehouderij in Nederland nog altijd beter dan in buitenland. kunnen dus hier intensieve veehouderij verbieden maar wel importeren uit buitenland. Dat is pad struisvogel politiek. ..

  reageer
 • Pieter

   

  Foei, gemeenteraad NOP. Ik heb niets tegen dieren eten. Maar gun ze dan wel een fatsoenlijk leven. Waarom moet vlees zo goedkoop? Geef ruimte aan de dieren en niet aan de intensieve veehouderij.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bas

   

  Misschien is het beter om bij de bron te beginnen, namelijk de behoefte wegnemen. Waarom zouden bedrijven willen vergroten in schaal? Enig idee? Je zou aan de andere kant ook een betoog kunnen voeren dat je de bedrijven beter hier kunt huisvesten met de behoorlijk goede regels hier, in plaats van dat het in het buitenland gebeurt met alle omstandigheden die daar zijn (en die zijn vast niet beter) Of is dit een typisch geval van 'not in my backyard' voor de reageerders?

  reageer
 • Oma

   

  Hou toch op gemeente, mee te werken aan dit vreselijke dierenleed! Wij produceren voor het buitenland! 1kilo vlees kost net zoveel energie als een jaar lan douchen!

  reageer
 • Tinka

   

  Helemaal mee eens

  reageer
 • Carry

   

  Natuurlijk vooral toestaan. Dit moet juist overal verboden worden. Dit heet dierenleed. Wel eens wezen kijken bij dit soort bedrijven. De dieren worden behandeld als een ding in plaats van als levende wezens met hetzelfde gevoel als de mens. Hoe beter ik de mensen leer kennen hoe liever mij de dieren zijn!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert