Tekorten ASV staan aanleg kunstgrasveld niet in de weg

DRONTEN
De financiële tekorten bij voetbalvereniging ASV Dronten hebben geen gevolgen voor de aanleg van kunstgras op het hoofdveld. Dat zegt de Dronter wethouder Ton van Amerongen. De voetbalvereniging heeft voor de aanleg van het kunstgrasveld de Stichting Sportbedrijf Dronten opgericht. Daarin zit 2 ton subsidie van de gemeente, die het toekomstige onderhoud van het veld in één keer heeft afgekocht.

De stichting neemt die zorg dan op zich. Voorwaarde voor de gemeente is dat de stichting zelf de rest financiert. Het gaat dan om ongeveer een ton, die wordt bekostigd via sponsoren en een banklening. Het bestuur van ASV Dronten benadrukt dat de stichting los staat van de club. De vereniging gaat wel een gebruikersvergoeding betalen aan de stichting. Die wil de club bekostigen via een contributieverhoging.

ASV Dronten heeft dit jaar een tekort van 55.000 euro. Vorig jaar was er al een tekort van 30.000 euro. Volgende week dinsdag wordt het financieel verslag besproken tijdens de algemene ledenvergadering.

reacties (7)

 • ViKing79

   

  Die hele constructie met die stichting klopt toch van geen kant. Dat de gemeente hieraan mee (heeft) gewerkt. Binnen paar jaar stichting failliet vanwege tegenvallende inkomsten, wie kan er dan weer betalen? Maar goed, ze zijn al begonnen met de werkzaamheden, zodat er eigenlijk geen weg terug is. Wel vreemde gang van zaken, snel dit project opstarten en dan 2 weken later aan je ALV moeten melden dat club er niet florisant voor staat. Ben benieuwd hoe de leden reageren.

  reageer
 • pizza

   

  pizza bericht, terug van weg geweest!

  reageer
 • Eerste

   

  Dat het merendeel van leden betaald voor het eerste is bij veel sport verenigen zo. Shirts, training kleding, tassen privileges enz. En als de F.jes nieuwe ballen nodig zijn dan moeten ze weer langs de deuren. Sport verenigen is precies als politiek! Bah

  reageer
 • flevo

   

  Inderdaad het eerste speelT straks op kunstgras over de rug van alle contributiebetalende leden!

  reageer
 • HDK

   

  Nee morgen reageert Breemhaar dat hij alle tekorten gaat aanvullen omdat deze al zijn onstaan toen hij voorzitter was en hij zich daar ook verantwoordelijk voor vindt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • m.s.

   

  contributieverhoging. dus alle leden moeten er voor opdraaien dat het 1e elftal op kunstgras speeld..

  reageer
 • Ron

   

  Eerst wethouder Engelvaart die iets roept erover en nu wethouder van Amerongen ? Hmmm. Morgen de Burgemeester ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert