Evenementen balen van nieuwe regels Kemphaan

ALMERE
Evenementenorganisaties balen van de nieuwe regels op stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Van de tien organisaties overwegen er nu zeven op zoek te gaan naar een andere locatie in de stad.

De evenementen op het landgoed moeten dit jaar hoofdzakelijk op de twee grasvelden aan de zijkanten worden gehouden. Volgens terreineigenaar Staatsbosbeheer zouden de evenementen rond het hoofdgebouw voor te veel overlast zorgen.

Voor het gebruik van de velden moet huur worden betaald. De evenementenorganisaties vrezen daarbij dat ze extra kosten moeten maken, omdat op de velden te weinig faciliteiten zijn.

reacties (10)

 • Rob52

   

  Beatrixpark prima alternatief toch? prima parkeer gelegenheid op loop afstand en 2 stations prima beloopbaar ook horeca aanwezig lekker centraal !!

  reageer
 • Ernie

   

  Ja hoor, breek de boel maar weer af. Dit is het begin van een neergaande spiraal. Er zullen steeds minder mensen naar de Kemphaan komen en dat heeft weer nadelige gevolgen voor bijvoorbeeld de boerenmarkt, de stichting aap en andere belanghebbenden. Nog even en dan kan staatsbosbeheer in ieder geval daar genieten van rust... totale rust!

  reageer
 • Vraag

   

  Wat vindt stichting Stad en Natuur hier van? Is toch dat clubje wat door de gemeente Almere wordt gefinancierd. Om de boel daar draaiend te houden.

  reageer
 • ineke bouwman

   

  Wat een beleid, eerst lekker maken en dan fiks rekenen .Zo is almere . Gewoon een stad .Met allemaal kosten en regels . Jammer hoor . Je prijst je zelf de markt uit. Iedere keer zie je dit soort dingen om de hoek komen . Zo gaat alles naar de verdommenis

  reageer
 • christien janson

   

  ik zie die nieuwe regels niet op de website van de kemphaan. Zijn ze ergens beschikbaar? Als je de toiletten en watervoorziening van het hoofdgebouw niet kunt gebruiken dan lijkt me inderdaad een probleem. En hoe hoog is die huur dan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • -Z-

   

  Dus ... : bij die velden worden keurige permanente toiletten gebouwd,elektra aansluitingen voor snackwagens gemaakt en meer van dat soort eenmalig te aanleggen voorzieningen. En een extra groot afdak bedenken.

  reageer
 • Lammert

   

  In goed overleg moet het toch mogelijk zijn om binnen de grenzen van het gehele landgoed evenementen te organiseren ? Als de activiteiten uitsluitend plaats vinden op de aangrenzende grasvelden, gaat de loop eruit en wordt onrecht gedaan aan de samenbindende functie van het landgoed. Grasvelden zijn er ook elders in Almere

  reageer
 • Waar staat, dat ze niets leuks meer mogen doen. Er staat alleen, dat de overlast bij het hoofd gebouw verminderd gaat worden.

  reageer
 • Rene

   

  Het is net Almere in het klein: je eerst lekker maken met mogelijkheden en beloften en als je er eenmaal zit word je uitgeknepen.

  reageer
 • Johan

   

  Eehh.... Waarom leg je dan een stadslandgoed aan (met onze "belastingcenten", maar dat terzijde...) om er vervolgens niks leuks te mogen doen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert