Proef dorpsbibliotheken mislukt

NOORDOOSTPOLDER
De proef met de dorpsbibliotheken in Marknesse en Creil wordt niet voortgezet. Volgens FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder maken niet genoeg mensen gebruik van de uitleen. De dorpsbibliotheken worden deze zomer gesloten.

Het initiatief begon twee jaar geleden nadat de bibliobus was wegbezuinigd. De dorpsbibliotheken in Marknesse en Creil waren tien uur per week open en werden deels bemand door vrijwilligers.

FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder is nu in gesprek met peuterspeelzalen en het basisonderwijs om alsnog bibliotheekboeken te kunnen uitlenen aan kinderen in de dorpen. Voor ouderen wordt een vrijwilligersproject opgezet.

reacties (3)

 • Iwan

   

  Met alle respekt, maar dat is natuurlijk geen echt alternatief voor een bibliotheek.

  reageer
 • Kitty

   

  Jammer dat zoiets mislukt. Dan wordt het voor de bewoners van deze dorpen tijd om zich eens te verdiepen in het fenomeen "Little Free Library". Ondermeer in Lelystad al een daverend succes!!!

  reageer
 • JH

   

  Wat zonde!! Ik kwam er juist geregeld om te voorkomen dat deze zou sluiten. Teveel dorpsbewoners gingen naar Emmeloord, omdat je daar zogenaamd meer keus zou hebben. En weer een voorziening weg uit ons dorp.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert