AAP heeft Europese uitbreidingsplannen

ALMERE
De Almeerse Stichting AAP heeft Europese uitbreidingsplannen. De organisatie, die zich bezig houdt met de opvang van apen en andere wilde dieren, wil de komende jaren uitbreiden in Spanje, Kroatië en Oostenrijk.

Directeur David van Gennep zegt dat er in Nederland de afgelopen jaren een aantal mooie successen is behaald op het gebied van wetgeving. Hij noemt de lijst met verboden huisdieren en het verbod op wilde dieren in het circus.

AAP hoopt dit de komende jaren ook in het buitenland voor elkaar te krijgen. Er zal naast opvang ook ingezet worden op het veranderen van wetgeving. "Hoe hard we ook werken, wij zien de wachtlijst nooit slinken." De enige manier om aan die wachtlijsten iets te doen is als je de oorzaak wegneemt." zegt Van Gennep.

Naast een opvangcentrum in Almere heeft AAP ook een vestiging in Spanje. De Spaanse activiteiten zullen de komende tijd worden uitgebreid. In Almere worden kleine zoogdieren opgevangen, in Spanje dieren die meer ruimte nodig hebben.

reacties (2)

 • lars

   

  heel veel succes en helaas het is nodig in deze wereld

  reageer
 • Koos W.

   

  Helaas is deze stichting meer dan nodig. Ik hoop dat ze de uitbreiding naar het buitenland goed hebben onderbouwd, anders zou het wel eens een teleurstelling kunnen worden. In ieder geval veel succes.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert