AAP heeft Europese uitbreidingsplannen

ALMERE • Zo 6 april 2014 | 19:55 • Zondag 6 april 2014 | 19:55
De Almeerse Stichting AAP heeft Europese uitbreidingsplannen. De organisatie, die zich bezig houdt met de opvang van apen en andere wilde dieren, wil de komende jaren uitbreiden in Spanje, Kroatië en Oostenrijk.

Directeur David van Gennep zegt dat er in Nederland de afgelopen jaren een aantal mooie successen is behaald op het gebied van wetgeving. Hij noemt de lijst met verboden huisdieren en het verbod op wilde dieren in het circus.

AAP hoopt dit de komende jaren ook in het buitenland voor elkaar te krijgen. Er zal naast opvang ook ingezet worden op het veranderen van wetgeving. "Hoe hard we ook werken, wij zien de wachtlijst nooit slinken." De enige manier om aan die wachtlijsten iets te doen is als je de oorzaak wegneemt." zegt Van Gennep.

Naast een opvangcentrum in Almere heeft AAP ook een vestiging in Spanje. De Spaanse activiteiten zullen de komende tijd worden uitgebreid. In Almere worden kleine zoogdieren opgevangen, in Spanje dieren die meer ruimte nodig hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel